mandag 31. januar 2011

Snart to måneder

a-ha

Det er snart to måneder siden den aller siste a-ha konserten i Oslo Spektrum. Utrolig! Koser meg fremdeles med bilder og musikken, og gleder meg stort til DVD’en fra konserten kommer (burde ikke det være rett rundt hjørnet da? ).

Skulle gjort både det ene og det andre i ettermiddag, men har igrunn ikke gjort så veldig mye fornuftig. Slappet av, ordnet litt smått og kosa meg. Deilig! Har vært utrolig støl i dag, etter ei god styrkeøkt i går. Er sikker på at biceps’ene mine er minst 10 cm for korte… *ler* Men godt å være støl da! Spinning i morra, satser på at jeg får varmet opp musklene litt igjen da.

Ellers? Full kontroll: dollar er vekslet, passet ligger der det skal og solkremen er i hus. Teller stadig ned ☺

søndag 30. januar 2011

Bloggutfordring

Anne Berit hos Stølens Family har utfordret meg til å svare på følgende:

4 tv-program jeg ser på:
- Criminal Minds
- Friends (er gjerne middagsunderholdning)
- litt nyheter
- Det store korslaget (når det passer)

4 ting jeg har gjort i dag:
- trent
- vasket bilen (ok, det ble gjort kl 01:10 i natt, men var jo søndag!)
- hengt opp klær (også i natt, før jeg stupte i seng)
- har planlagt å lese litt pensum…

4 ting på min ønskeliste:
- at mine nærmeste er friske og har det bra
- en telefon fra Norsk Tipping
- flere timer i døgnet
- hushjelp hadde jo ikke vært dumt…

4 ting jeg liker dårlig:
- når nære og kjære ikke har det bra
- “verdensmestre” i trafikken som setter mitt og andres liv i fare
- urettferdighet
- for lite søvn…

Til slutt skal 3 medbloggere utfordres, og dermed sendes utfordringen videre til: Helene, Cathrine og Line.

lørdag 29. januar 2011

Et lite vårtegn

En tur innom Plantasjen fredag ettermiddag, og 3 buketter tulipaner ble med hjem. Nå står det over 20 tulipaner i en flott vase, og bringer litt vår inn i heimen! Deilig!

En bysleng i formiddag, og en lang og koselig tur på Hos Naboen med Linda. Gjør godt med en kafè-tur!

Litt rydding og pusling, og så skal jeg hente Camilla til en koselig jentekveld i sofaen. Gleder meg!

tulip1                       tulip2

fredag 28. januar 2011

Prokrastineringsrevolusjon? Destruktiv folkebevegelse?

Det måtte skje. Reaksjonene måtte komme, rett og slett. Både prokrastinering og kiwiskallspisende kollega på litt over ei uke. Ble det for mye for enkelte? Pelsspiser’n (okei, Kiwi-med-skall-spiseren, eller la oss kalle han (jepp, det er hankjønn) K for enkelhets skyld. K for Kiwi eller Kollega om du vil) har slått tilbake. Denne eposten dukket opp i innboksen min i formiddag (noe anonymisert, men ellers gjengitt ordrett og i sin helhet (jeg klarte ikke la være, K! Det MÅ rett og slett ut til folket)):

Har du startet en destruktiv folkebevegelse??

Prokrastinering sier du. IT-Manager og heavy blogger…..
A-ha på facebook??

Etter du så opplysende lærte meg et nytt ord under pels-fordøyingen i begynnelsen av uka, hever jeg øyen-pels når jeg kommer over følgende artikkel:

Capture
Bilde lånt fra Aftenposten
Gud hjelpe oss alle. Man ser hvordan det går i Tunis og Egypt når folk begynner å bevege seg i någenlunde samme retning.
Jeg frykter at dine små initiativ vedrørende folkebevegelsen mot kiwi-skall-spising og reinkarnering av prokrastinering som et begrep, er et forsøk på å undergrave og felle avdelingen og deretter hele selskapet ved å forlokke sarte sjeler inn i fristelsen for å øke hit-raten på bloggen din. (eller er det derfor du studerer helse på si? Prøver du å danne din egen kundemasse av ødelagte fortapte sjeler når TTS slottet kollapser under vekten av nye ERP-system?)
At din folkebevegelse også spres utover den ganske verden er jo også bevist.
Du har allerede tatt for deg Bergen og Oslo. London, Køben og Bali. Du tar snart for deg Roma og vatikanet (og sikkert hele den katolske verden, men paven har sett deg! Det er ikke mange dagene siden han advarte mot nettopp dette:) videre skal Karibien erobres.
(Bildet er lånt fra Aftenposten red.anm)
Fortsetter dette ender vi opp papirløse i steinalderen hele bunten. Fengslet til tastaturet hvor den eneste magre trøst er smaken av kiwi-skall som minner oss om det livet som en gang var. Med kun dine naturbilder som sier hvordan naturen er (ja jeg har sett banneren på bloggen din! Himmelen er faen ikke så blå!”). Kun dine a-ha notes på communicator (business-versjon tilsvarende Windows Live Messenger. red anm.) som innslag av kultur. Papirlaminerte knekkebrød til julemiddag og til slutt er vår bare eksistens kun knyttet opp mot en ip-adresse avhengig av utdaterte overspennigsvern som allerede synger på siste a-ha vers.
Men vi gir oss aldri!
(sitat slutt)

Hva skal man si?? Jeg har allerede tørket tårer og hikstet meg gjennom teksten, ute av stand til å yte så mange fornuftige ord. K får (første?) og siste ord (og er hjertelig velkommen tilbake ☺ )!

Med ønske om en strålende fredagskveld og helg!

torsdag 27. januar 2011

Med eller uten pels?

Okei, tiden har kommet til å ta opp et litt ømtålig tema her på bloggen. Vel, ømtålig er kanskje å ta litt hardt i (ser dere, jeg har fått norsk stavekontroll, og i’ene forblir små! Hurra!!), men etter at temaet har blitt debattert både loddrett og vannrett på jobb, så ser jeg behovet for å ta diskusjonen noe videre. Så det er bare å stålsette seg, og allerede NÅ begynne å gjøre seg opp en mening. Dagens tema? Kiwi!

Nei, det er ikke Kiwi-fuglen (her representert i en utgave laget i myk plysj):
kiwi-bird-stuffed-f705
Det er heller ikke Kiwi-butikkjeden (her representert ved en relativt kjent logo):
images
Men det er Kiwi-frukten (her representert ved…. jo, en kiwi-frukt):
77c43f9432
(alle bildene er “googlet”)

Jeg har i grunn aldri tenkt over problemstillingen (hvorvidt det kan klassifiseres som et problem er en helt annen sak, men whatever), men spiser man Kiwi med skall på? Med PELS?? En kollega gjør nemlig det… Og det er visst ikke bare meg som har stilt spørsmålet: “Hæææææ? Spiser du skallet???” Vedkommende mener det er like naturlig å spise kiwi-skallet, som det er å spise eple med skall på eller druer med skall på. Men epler og druer har ikke PELS! Kiwi’en har pels!

Hovedargumentet for å spise kiwi med skallet på har jeg ingen problemer med å svelge: Det er lettvindt! Man kan spise kiwi uten å søle, man slipper kniv, skje eller annet redskap for å få i seg den grønne herligheta uten pels. Men det er pels!!

Uansett, på mandag fikk jeg utfordringen: Spis kiwi MED pels. Og som den tøffingen jeg er (er vel egentlig kvalifisert for Fangene på Fortet?), så tok jeg utfordringen på strak arm (hallo! Jeg har holdt en tarantell, jeg har hatt en pytonslange rundt halsen og jeg har holdt flaggermus på størrelse med katta til nabo’n – selvfølgelig skal jeg spise en harmløs frukt med skallet på!). Under nøye overvåkning av pelsspiser’n selv ble en båt kiwi med pels tygget og svelget. Og det gikk jo riktig så greit! Kjente i grunn ikke så mye til verken skallet (det er jo tyyyyyynt) eller pelsen (er jo ikke den helt store “hårmanken” å snakke om), og smaken var jo som før. Så nå kjenner jeg litt på om jeg faktisk har blitt en pelsspiser? Tar nok litt tid før jeg er omvendt, men det går absolutt ann. Kan jo eventuelt vurdere en økt med epilatoren først? Litt pelsfjerning?

Diskusjonen dukket opp igjen i dag, da med flere deltakere og også med nye retninger (og nådde nye høyder!). Og innrømmelsene dukket etterhvert opp. Noen spiste kun grønne bananer, andre ville helst ha de brune, noen spiste kjernehus i eple, andre spiste pære med kjernehus. Det er jo så mye man kan spise eller velge å ikke spise! “det hvite” på appelsinen, druesteiner, kjernehus (oftest snakk om eple/pære), stilken (også oftest snakk om eple/pære), den hvite “tråden” gjennom sitrusfrukter++ Flere forslag? Hva spiser du? Eller hva spiser du ikke?

Pelsspiseren (nå er vi visst to – er vel kanskje klassifisert som pelsspiser jeg også?) fikk en aldri så liten utfordring på tampen av fruktpausen: Kan kokosnøtt spises med pels/skall på?

onsdag 26. januar 2011

Hotellbooking

Reiseleder’n er i støtet i kveld! Ingen grunn til bekymring, det er ikke snakk om enda en tur, “bare” litt overnatting i Roma. Men ikke bare det skal jeg si deg, det er noen få en hel haug hoteller å velge mellom i den byen der. Men etter å ha studert hotels.com både vannrett, loddrett og diagonalt, samt lest anbefalinger, reiseblogger etc, så satser jeg på at vi har tatt et bra valg. Og det er jo god tid til å ombestemme seg eventuelt, bare en reservasjon foreløpig. Men jeg har troen på Bettoja Nord Nuova Roma!

Ettermiddagen har bestått av litt pensumlesing, nå er det histologi som står på dagsorden. Skal innrømmes at det egentlig fristet noe mer med videre utforsking av WLW og modernisering av bloggen, men det får bli en annen en kveld. Strikketøyet skulle også gjerne fått litt oppmerksomhet… Nuvel, det er snart helg!

Hverdagsluksus

En liten tur innom butikken etter jobb i dag, og vips ble det ferske reker til middag. Utrolig gode! Og til 79,- per kilo, så synes jeg det går ann med litt hverdagsluksus. Kjøpte ferske sunnhetsbriks til rekene, samt fersk dill og sitron. Anbefales!  

Nå skal jeg forlate pc’en litt, og prøve og komme gjennom litt pensum igjen. Det går sakte, men det går fremover! Godt det er lenge til eksamen…

tirsdag 25. januar 2011

Bedre sent enn aldri – løsninger på ymse bloggutfordringer?

Noen ganger lurer jeg på hvor treg det er mulig for ei jente i sin beste alder å være. Hvor tåmodig man skal være med sånne “halvveis” løsninger, før man tar en liten sjekk og finner ut at det finnes MYE bedre alternativer. Nuvel, ordtaket bedre sent enn aldri er der vel ikke uten grunn? Og hva temaet bak disse ordene egentlig er? Blogging… Noe så enkelt som blogging…

I går rotet jeg til bloggen skikkelig, og var skikkelig frustrert her jeg satt (nei, jeg hadde selvfølgelig ikke tatt backup av bloggen før jeg satte igang… Skulle jo bare fikse noe enkelt og greit…). Header-bildet ble uklart, uansett hva jeg forsøkte (og etterhvert forsøkte jeg MYE!), og jeg endte med å krype i seng relativt frustrert. Men det finnes jo alltid en løsning, sant? Og ikke sjelden er det smartingen Google som har svaret. Genialt! Først fikk jeg fikset header’en igjen, ved hjelp av litt flikking i HTML-koden. Jeg var ganske sikker på at det ikke var bloggens bredde som var årsaken, for der hadde jeg forsøkt ALT. Men så kom jeg over denne siden, og løsningen under (sikkert løsningen på et helt annet problem, men det fungerte i alle fall!):

Find:
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
Change this to:
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='4' showaddelement='yes'>
Voila! DER var header’en på plass igjen (hvorfor er jeg ikke helt sikker på ennå, men finner nok ut av det etterhvert. Det fungerte i alle fall!).

Neste utfordring… Jeg har vært smått irritert over dette håpløse grensesnittet for å skrive innlegg. Har ikke prøvd å finne på noe smart, bare frustrert godtatt at “sånn er det”. Men i min søken etter svar på ymse problemer, kom jeg over et par smarte ting. Først et tips om å endre oppsettet hos Blogger fra Gammelt redigeringsoppsett til Oppdatert redigeringsoppsett. Jepp, der dukket det opp flere muligheter gitt… Den løsningen leste jeg blant annet hos Blogger-hjelp:

- Trykk på innstillinger
- Trykk på grunnleggende
- Scroll ned til du kommer til globale innstillinger
- Under punktet 'Velg redigeringsprogram for innlegg’ velger du oppdatert redigeringsprogram
- Trykk Lagre

Men, det stopper da ikke der! For i (når dette innlegget er ferdig skrevet SKAL jeg finne en norsk ordliste til dette systemet, for nå er jeg LEI av å rette store I’er til små i’er, selv om jeg har slått av stavekontrollen) min søken etter svar på andre problemer, dukket dette geniale verktøyet opp (hvorvidt det er genialt vites egentlig ikke ennå, for dette er “jomfruinnlegget”, men det lover bra så langt!):
Windows Live Writer

Som mine dager er har skrevet et lite innlegg om WLW, anbefales! Og noen smarte sjeler ( Stines hverdag for eksempel ) har funnet løsninger for hvordan bilder vises i bloggrollen selv når WLW brukes for editering. Noe sier meg at her er mer som må utforskes etterhvert!

WLW minner om noe mye mer fornuftig enn dette grensesnittet man finner hos Blogger/Blogspot. Her kan jeg herje villt med fonter (mer fonter, enda mer fonter og flere fonter enn man trodde var mulig), farger og oppsett, i en litt forenklet Word-utgave. Genialt! Dette har jeg ikke gjort for siste gang! Just kidding(har jeg glemt å nevne at man kan dytte innpå smilefjes også? Rolling on the floor laughingEller at man kan legge til flere typer add-ins? Mye muligheter! Og nå gjenstår det jo å se om herligheta fungerer da…)

Enjoy blogging!

Ivrig spinner



På plass i spinningsalen, mo spent alene. Instruktøren var innom en liten tur,så jeg fikk litt musikk på veien :) Klokka viser at det er 45 min til timen skal begynne... LITT ivrig kanskje? Tidligere begynte timen kl 16 (noe som passet litt bedre for min del), men nå starter den altså 1630 (noe som sikkert passer bedre for mange andre). For første gang i historien har jeg altså blogget fra spinningsalen... Galskap...

Og jeg fant ut av header-problemet ser det ut til :) Kommer tilbake til løsninga senere :)

Får komme skikkelig igang med kaloribrenninga!
Published with Blogger-droid v1.6.5

mandag 24. januar 2011

Redigeringsforbannelse

Jeg skulle bare gjøre en enkel liten sak, bytte header'en på bloggen. Og nå har jeg rotet meg inn i ting jeg ikke kommer ut av... Og nei, jeg tok IKKE backup av layout'en først... Steikebanan så irritert man kan bli altså! INGEN av header'ne mine blir fine lengre, de ser grumsete ut. Selv de som har fungert strålende tidligere. *sukk* WHY?

Nå har jeg herjet så mye rundt her at jeg rett og slett ikke gidder mer. Blir bare mer og mer frustrert... Hva har gått galt? Får prøve mer en annen dag... Trodde dette var rett frem, så lenge bildene var omtrent passe store?

*sukk*

onsdag 19. januar 2011

Prokrastinering

"Prokrastinering er et uttrykk innen psykologien som innebærer fremskyving eller unnvikelse av en handling som skal avsluttes. Dette innebærer at fokus forflyttes til andre handlinger som vil føre til at personen ikke får utført sitt opprinnelige arbeid.

Prokrastinering kan føre til stress, dårlig samvittighet og minsket produktivitet."
Wikipedia

Det er utrolig hvordan man klare å utsette noe så enkelt som å støvsuge en liten leilighet på "røffli" 60 kvadrat! Først må man selvfølgelig spise middag og slappe av litt (les: oppdatere seg på siste sladder på FB mens Friends surrer på tv'en i bakgrunnen). Så må man jo kose seg med en appelsin til "dessert". Det er viktig! Man må rydde bort gryter og kar etter middagen. Så hiver man appelsinskallet i returpapiret, innser at det ble feil, og må grave opp appelsinskallet igjen (trøtt? Jeg?...). Så kan det jo være lurt å ta en tur på do. Man skal jo tross alt utføre solid fysisk arbeid, og da er det greit å være godt forberedt. Mens man først er på badet må man ikke glemme å tjore fast et hårstrikk i kråkereiret på toppen, så dette holder seg sånn nogenlunde på plass. Og skifte til "hjemmeklær" (hvis man mot formodning skulle ha glemt å gjøre dette FØR middagen - noe som sjelden eller aldri forekommer - men det KAN skje). Okei, så er det på tide å finne støvsugeren (den er forsåvidt ikke så vanskelig å finne, den står rød og fin i gangen).

Støvsugeren plasseres midt på stuegulvet, og ledningen dras mot en stikkontakt. Det er DA man innser at man må finne frem noen nye te-lys til et par lysestaker, samt fjerne et par lysestaker som ikke skal så fremme lengre (rester etter jula 2010?). Og når man først har nye lys på plass, så må man tenne litt lys (blir så mye koseligere å støvsuge da!). Men ikke de to lange.. For det er de to siste hvite, og de er ikke like fine hvis de er halvt nedbrent liksom... Det røde kubbelyset gjør seg egentlig ikke så bra nå som vi er langt inne i januar, men det er ikke så mye igjen, så det får stå ei stund til - har snart brent opp allikevel. Ganske fornøyd med meg selv, jeg er tross alt kjempeflink og bruker opp masse lys jeg har hatt liggende ei stund - ergo er det snart tid for lys-shopping med GOD samvittighet!. Men så var lysene på plass da... Ahhh! Litt musikk trengs, må jo ha musikk til arbeidet! Frem med Spotify, Youtube, radio og cd-samling (jepp, I know - det er SÅÅÅÅ 90-tallet med cd'er!), her trengs rengjøringsmusikk (hvem snakker om rengjøring? Jeg har da kun nevnt støvsugeren har jeg ikke? Og med dette tempoet rekker jeg i alle fall ikke noen rengjøring! Skal være glad om jeg rekker støvsugningen skal jeg si deg...). Burde jeg kanskje hatt nytt bakgrunnsbilde på pc'en? Kan jo være det kunne motivere litt til huslige sysler? Et sort/hvitt-bilde fra siste a-ha konserten, med noen kule effekter laget i Photoshop? *kremt*

Nei, bakgrunnsbilde får vente...
For jeg må nemlig blogge om utsettelsen av støvsugningen. DET er jo viktig! Og google (for de som ikke er helt inni sånn "internett-terminologi" så betyr "å google" omtrent det samme som å søke... Det ække verre! ) etter et passende bilde (egentlig skulle jeg tatt frem stativ, ekstra blitz og fjernkontroll for å lage et perfekt komponert støvsuge-bilde, men det får bli en annen gang).

Men det er midt i denne googlingen at jeg finner ut noe meget interessant. For hva tror du kommer opp dersom du skriver inn Prokrastinerer i dette søkefeltet hos Google, og trykker Bilder og så søk?

Bildet er et utsnitt av søkeresultatet på Google (og det minner meg på hvor GENIALT verktøyet Snipping Tool er - det følger med Vista og Win 7 - forøvrig en liten digresjon).

Noe sier meg at oppussing står høyt på folks liste over det som blir prokrastinert (eller utsatt om du vil - men har man først lært et nytt ord (som jeg egentlig har kunnet ei stund, har bare ikke hatt en SÅ gylden mulighet til å bruke ordet i bredt omfang) så er det viktig å bruke det - få det ned på "papiret" (eller skjermen om du vil))? (lurer i grunn på hvor mange som falt av underveis i den forrige setningen med ymse parenteser...) På en god annenplass finner vi blomster? Forsåvidt greit nok, kan kanskje relateres til hagearbeid? Men det som er mer bekymringsfullt er kanskje at det dukket opp endel bilder av barn? Siden det er bilder av barn, så vil jeg tro det ikke er snakk om å utsette selve lagingen av barn, men mer barna selv. Prokrastinerer man barn? Går det i det hele tatt ann? Men altså ingen støvsugerbilder... Vil det si at det KUN er meg som prokrastinerer litt støvsuging? Og at jeg dermed rett og slett MÅ legge ut et bilde av støvsugeren, for å gi den prokrastinerte støvsugeren et ansikt (har forøvrig støvsugere et ansikt? Nuvel, skal ikke ta den diskusjonen nå - har vel nok parenteser i dette innlegget snart?)?
Noe sier meg at jeg ville vært ferdig med støvsugingen for lenge siden hvis jeg hadde fortsatt der jeg slapp? Næh, tviler!

Ha en strålende kveld - med eller uten utsettelser....

søndag 16. januar 2011

Bakepapirfrustrasjon!

Argh!

Innimellom lesinga i dag, så fant jeg ut at det var på tide å bake litt knekkebrød igjen. Hadde bare ett ark igjen av det gamle bakepapiret, men hadde en ny rull liggende (av annet merke). Alltid litt spennende når det er en annen type, men ærlig talt, bakepapir burde da være bakepapir? Verken mer eller mindre? Vel, se og bedøm selv...

Bilde 1: Slik skal knekkebrødene se ut når de er fjernet fra bakeplate og bakepapir. Greit, noen knakk underveis (litt dårlig oppdeling), men helt greit.

Bilde 2: Slik skal bakepapiret oppføre seg, og "se ut" (altså, det er ikke så viktig at det ser akkurat SÅNN ut, men dere skjønner snart hva jeg mener) etter at knekkebrødene er fjernet.

Bilde 3: Og slik ble resultatet med "nytt" bakepapir (for ordens skyld, jeg har snudd knekkebrødene med undersiden opp - jeg har normalt ikke bakepapir OPPÅ knekkebrødene...). ARGH!!! Kan nok bare kaste hele shiten, er ikke snakk om at jeg får av det bakepapiret (har prøvd en GOD stund ja... Og nei, det er IKKE et alternativ å stå her med pinsett og fjerne bakepapir...). Ble skikkelig oppgitt her kjenner jeg, 16 knekkebrød rett i søpla. Og nei, det frister liksom ikke å spise papirshiten heller...

Konklusjonen:
Bakepapir fra Euroshopper er UEGNET til knekkebrødbaking (egner seg kanskje bedre som maptpakkepapir? Eller tegnepapir? Tviler på det egner seg særlig bra som toalettpapir...).

*noterer bakepapir på handlelappen igjen*

fredag 14. januar 2011

Pauseunderholdning

En liten "kaffepause" (les: reklame) på Det Store Korslaget, og via bloggen til Pia kommer jeg over denne videoen:



Milde måne!
Her er nok av godbiter dersom man ønsker tips til sangtekst *ler*
Og over 20 millioner visninger på youtube tyder vel kanskje på at andre også har sett denne?

Fortsatt god helg!

Oh dear....

Jeg har vært en tur på trening i ettermiddag, har faktisk hatt veiledningstime i helsestudio. Noen UiA studenter som trengte frivillige, og jeg hiver meg med. Kjekt å få en gjennomgang av øvelser og teknikker, tenkte denne jenta. Og så er det jo ikke allverdens jeg trener i helsestudio om dagen (blir mest spinning gitt), så greit med et spark bak. Jauda! Egentlig var jeg ganske å optimistisk mens vi gikk gjennom øvelsene, jeg fikk nyttige tips og god tilbakemelding. Og jeg følte i grunn at jeg var litt på "høgget". Yeah right! All good things come to an end. Og jenta lander med et brak. Greit, jeg visste at utfall ikke er min sterkeste øvelse (kanskje fordi jeg har unngått den så mye som mulig? Nettopp fordi jeg ikke er særlig stødig i akkurat den øvelsen...?), men ærlig talt! Snakk om total kollaps! Balansen sviktet, musklene sviktet og det gikk rett og slett helt i vasen. Jeg prøvde virkelig, jeg prøvde hardt! Og joda, jeg kom greit "ned"... Men så er det sånn at når man kjører utfall, så skal man gjerne opp igjen også. På en kontrollert måte! Oh dear... Etter omtrent 6-7 repetisjoner (tilsammen, på begge beina.. *kremt*), må jeg innse at dette rett og slett er flaut. Jeg er mer ustødig enn Bambi på isen, og lårmusklene (Quadriceps Femoris eller Firhodet knestrekker på "folkemunne") er allerede såre. Herlig! Er i sånne tilfeller man føler seg sterk og sprek... Nuvel, jeg kom meg gjennom moroa, fikk litt flere nyttige tips, og får tilsendt programmet i løpet av et par dager. Kan bli interessant! Ser for meg følgende linje:
Utfall - så mange du klarer (hvis noen overhodet)

Etter litt avsluttende svetting (ble litt trasking på tredemølla - måtte jo myke opp disse firhodete knestrekkerne igjen... Hmpf!) var det tid for HELG. Sjekket kjapt mobilen før jeg gikk i dusjen, og oppdaget at Hanne hadde forsøkt å få tak i meg. Jenta var en tur på Ikea, og lurte på om vi skulle treffes. Fikk ringt henne opp, og avtalt at vi skulle ha en liten middagsdate. Kjempekoselig! Fylt laks på Ikea er ikke helt feil (spesielt ikke når man slipper å lage middag når man kommer hjem!). Kjempekoselig med litt skravlings!

Resten av kvelden blir unnagjort i sofakroken, med håndball og Korslaget, ikke feil det heller! Ute er det "snøkuling" (er jo ikke storm, så kan vel ikke kalle det snøstorm da? Og det blir feil å kalle det "snøbris" også, for blåser da litt mer enn bris? Eller?), og da er det best med ullpledd og sofakrok.

Whoooææææ! Holdt på å glemme ettermiddagens andre (tredje? fjerde? Må jo ikke glemme utfall... eller middagen med Hanne ☺) høydepunkt! Jeg har fått BREV! Sånn konvolutt i postkassa som ikke har vindu (konvolutten altså, ikke postkassa...), og som ikke krever bekreftelse med BankID (fremdeles snakk om konvolutten - eller snarere innholdet, ikke postkassa...). Sånn konvolutt som bare er koselig, med håndskrevet brev inni! Også helt fra Egypt da mann! Janne (tidligere Pol-kollega) har nyttårsforsett - skrive gode, gammeldagse brev. Og jeg er en av de heldige utvalgte! Ooooo store glede! Foreløpig litt enveiskommunikasjon siden Janne ikke har en duganes adresse i Egypt, men jeg får ta i bruk moderne midler som FB og blogg for å takke pent. Så: TUSEN TAKK, Janne! Rett og slett stas!

torsdag 13. januar 2011

Da kan nedtellingen begynne

Bilde lånt fra arubavilla

Fikk den endelige bekreftelsen fra Ving.no i dag, og det betyr at hotellet også er bekreftet. Så nå er det bare å starte nedtellingen (den er forsåvidt godt igang, men er nå kjekt å få alt bekreftet). Reiseadapter er kjøpt inn, solkrem er i hus, og reisen er betalt. Manchebo Beach Resort, here we come!

Nuvel, innimellom all drømmingen får jeg vel komme meg en tur på trening. 90 minutter intervallspinning venter!

søndag 9. januar 2011

Tja, hva skal man si...?

Må innrømme jeg begynner å bli litt lei av minusgrader, snø, isholke og frost... Kanskje ikke så rent lite heller? Er liksom vårmodusen som har sneket seg på, og tanken på over to måneder til med vinter er ikke nødvendigvis fristende.

Det er da det er så fint med gode venner, litt sparepenger i bakhånd, og en arbeidsplass som synes det er greit at jenta tar litt ferie på vinteren. Det jeg egentlig prøver å si er at....
Turen går til......
Bilder lånt herfra, herfra og herfra

Karibien! Om få uker sitter jeg og Linn-Therese på flyet som skal ta oss til Aruba! Oooo herlige! Også bare uker da gitt! Ikke måneder, men UKER! Reisen er bestilt i dag, og hotellet er foreløpig ikke bekreftet (vi har bestilt Mancebo Beach Resort som utgangspunkt, men det kan bli endringer dersom hotellet er fullbooket). Men herlighet som jeg gleder meg! Frem med sandaler, bikini, solkrem og solbriller! 10 fantastiske dager! Gleder meg!

lørdag 8. januar 2011

Og turen går til...

Bilder lånt herfra og herfra

Flybilletter er bestilt, og hotellforslag/turtips tas i mot med stor takk. Gleder meg!! Ser for meg at våren i Roma er helt perfekt!

3 retters jentekveld

En kjempekoselig jentekveld i går! Fantastisk mat, fantastisk selskap og timer som gikk altfor fort. Rett og slett perfekt! Som en liten overraskelse til Camilla (som har bursdag i disse dager - GRATULERER!) disket Marianne og assistentene opp med en 3 retters middag i Casa Marianne. En ubetinget suksess vil jeg si!

Forrett: Parmaskinke med tomatsalat og asparges
Hovedrett: Indrefilet av lam med sauterte rotgrønnsaker og rødvinssjy
Dessert: Smuldrepai med mango og eple, servert med soyaiskrem

Litt justeringer av oppskriftene underveis (har vi oppskrift på hovedretten, Marianne? Spesielt den sausen... Nam!), men sluttresultatet ble fantastisk! Anbefales rett og slett :)

Ellers begynner det å dukke opp litt planer i kalenderen fremover... Kommer plutselig tilbake med mer! :)

tirsdag 4. januar 2011

Svibel

Kjøpte en svibel før jul, som den siste uka har sprunget ut mer og mer. Og etterhvert har den seget mer og mer... Til slutt lå den bortover bordet. *sukk* Men nå er den konvertert til vinglass-modellen! Ikke dumt :)

Og så får vi bare se sjarmen i håpløs kvalitet på mobilbildene...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Litt renere bil

Og det trengs!
Published with Blogger-droid v1.6.5

lørdag 1. januar 2011

Nyttårsforsetter?

Så var vi igang med 2011, den første dagen går mot kveld. Her har det vært en rolig dag, med litt pusling i heimen og mye sofasløving. Jula er ryddet bort, det er klart for hverdager igjen.

En kjempekoselig kveld i går, med gode venner, god mat, skravling og snop. Linn-Therese dro hjemover en liten time inne i det nye året, mens Kristin overnattet. En super avslutning på 2010, og en fin start på 2011!

Overgangen til en nytt år er alltid preget av litt tanker og refleksjoner, og i år er intet unntak. Litt tanker omkring året som har gått, og litt tanker, ønsker, drømmer og håp for året som kommer. Ting man ønsker å gjøre annerledes, drømmer man håper skal bli oppfylt og planer om endring. Jeg har tidligere forsøkt meg på ymse nyttårsforsetter, stort sett med blandet hell. Så de siste årene har jeg ikke hatt noen beinharde nyttårsforsetter, heller noen generelle ønsker/planer for det nye året.

For 2011 har jeg tre hovedområder jeg skal ha ekstra fokus på:
- studier
- kosthold
- trening

Studiene startet jeg kjempebra med i høst, og kom virkelig godt i gang. Men så skjedde det plutselig masse på en gang, helgene gikk i ett og ukedagene gled i hverandre. En liten høstferie gikk nesten rett over i juleferie... Men nå er det på tide å komme igang igjen, det er eksamenstid denne våren! Har stor tro på at dette skal gå veien, jeg må bare strukturere litt :)

Kostholdet startet også veldig bra i høst, jeg var skikkelig på hugget. Men... Opplevelser på rekke og rad, reiser, sosialt og moro gjorde at det hele skled litt ut. Ikke helt lavkarbo i alle fall... Nå har jeg kost meg skikkelig i jula, spist god mat, snop og desserter, og nå er det på tide å komme tilbake til "normalen". Skal rett og slett bli godt med litt struktur igjen.

Treninga har også fått merke en hektisk høst. Det har blitt mindre trening enn ønskelig, og motivasjonen har i perioder gått litt opp og ned. Kroppen sier i fra at den ikke er helt fornøyd, så da er det bare en ting å gjøre. Ta tak! Og for å gi meg selv et ekstra spark bak, har jeg avlagt treningsløftet. 2 ganger i uka SKAL jeg klare, og helst mer. Men det er i alle fall et utgangspunkt! Kanskje DU også skulle bli med?

Ellers er det foreløpig ingen reiseplaner eller konsertplaner for 2011... Burde kanskje gjøre noe med det? Satser på at NOE dukker opp etterhvert, men haster ikke. I mellomtiden kan kanskje sparekontoen få noe påfyll?

Dessuten flytter Kristin til Beitostølen nå, så der har vi allerede "planlagt" en tur over Besseggen i løpet av våren/sommeren. Gleder meg!