torsdag 31. mai 2012

Terrengkarusellens 8.løp - Huntonitløpet

Torsdag igjen!
Det betyr ny tur med Terrengkarusellen, denne gangen i Bymarka i Kristiansand ("forlengelsen" av Baneheia). Nydelig vær med snaue 20 grader og strålende sol. Og fantastiske løyper! Virkelig imponert over hva utvalget klarer å få til - uke etter uke. Tørt og fint i skogen med myke stier.

To ulike løypevalg i dag, enten ca 4 km eller langturen på ca 10 km. Meike måtte melde avbud i dag, men jeg var heldig og fikk med meg Marianne i stedet. Koselig med selskap! Og selvfølgelig valgte vi den lange løypa! Skal det trimmes så skal det trimmes skikkelig.

Og hvilken tur! Oppover.. Oppover... OPPOVER... Noen solide bakker denne gangen også, og blodpumpa fikk virkelig kjørt seg (og denne jenta pusta som vanlig som en astmatisk flodhest...). Tung tur (spesielt mot slutten, da jeg merket godt at det var lenge siden lunsj...), men veldig fin tur!

Pulsklokka melder om nesten 1500 kcal forbrent, GPS-en melder om snaue 14 km tilbakelagt (men den Endomondoen eller GPS-en min er virkelig ikke helt frisk om dagen. Toppfart på 25 km/t? Og noen sikksakk-sløyfer vi ikke har gått... Argh! Noen som har tips til hvordan jeg kan få galskapen tilbake på rett kjøl? Tips tas i mot med stor takk!) og skrotten melder at den er sliten. Men veldig fornøyd!


Kan til slutt melde om et tosifret antall stikk/bitt fra noen sultne små tullinger. Prikkete på armene jo! Jaja, litt rusk må man regne med!

Fredag i morgen! Jippi!!

mandag 28. mai 2012

Ego-ferie

Jeg har vært et døgn i himmelen... Vel, kanskje ikke helt i himmelen (jeg lever jo tross alt ennå), men sannelig ikke langt unna. Jeg har nemlig vært på en liten ego-ferie på Farris Bad. For første gang skulle jeg bortover alene, ingen andre å ta hensyn til enn meg selv. Fant ut at pinsehelgen var en fin helg, og bestilte Søndagsbalsam (pakken tilbys når man overnatter fra søndag til mandag, og inneholder blant annet dagens 3-retters middag - slett ikke dumt). Var så heldig at jeg fikk oppgradert rommet - til en juniorsuite! Har gledet meg stort, er moro å få muligheten til å se og oppleve en suite på Farris - hadde jeg aldri trodd!  Fresjesuiten har vært mitt "hjem" i natt, og jeg lengter allerede tilbake. Fantastisk utsikt, god plass og deilig seng. Ahh! Perfekt!

Masse puter, vinduer fra gulv til tak (med samme utsikten som fra balkongen) og deilige madrasser. Ja, og en liten tv på soverommet hører jo med. Herlig!

Ingen grunn til å klage på utsikten - helt fantastisk! Kan ikke huske at jeg har bodd i så mange hotellrom som "svever" over sjøen...

Liten, men koselig balkong (og smått varmt da sola stod rett på...)

Stort og fint bad (større enn mitt her hjemme...), med både badekar og dusj (jepp, begge deler er testet! Utrolig nok, etter å ha lagt hele dagen i ymse bad/basseng i spa-området...) og to vasker (en til håndvask og en til tannpuss?).

Finfin velkomstgave! Smakte himmelsk, og ble tatt svært godt imot av en selverklært sjokoman... Også fra hjemtraktene da :)

Hadde ikke trengt å ta med toalettveska i det hele tatt, bortsett fra deo og hårbørste. Her var det meste på plass da jeg kom! Barbersaker, tannbørste + tannkrem, badesalt, bodylotion, dusjsåpe, shampoo, balsam, vattpinner, bomullspads, badehette ++. (Må innrømme at jeg tok med den ene boksen badesalt hjem - det luktet så godt!).

Stua :) Med stor tv på ene veggen, og flere flotte bilder på de øvrige veggene. Og en hel vegg vinduer bak balkongen... Deilig!

Utsikten fra badekarskanten. Horisonten kunne skimtes mens man satt i badekaret :)

Jeg klarte også å få tatt litt bilder av middagen (selv om de første par bilene bærer litt preg av at jeg først husket å ta bilde ETTER at jeg hadde spist litt av maten *kremt* ), og presenterer herved menyen:

Apetittvekker: to forskjellige typer brød med økologisk smør

Forrett: Grønn ertemousse med lakserong, parmesanchips, asparges og ramsløk vinagrette (jepp, den biten med ertemousse var opprinnelig kvadratisk, men fotografen var litt sulten...).

Hovedrett: Ytrefilet av svin (økologisk fra Grøstad gård), salviesaus, bakte beter, knuste poteter med nøttesmør, rødkålskompott og salvie crust (endelig rakk jeg å ta bilde før jeg satte igang...)

Dessert; Amaretto parfait, kirsebærpurè og kaffe dulche de leche (et lite merke fra skjea, men jeg hentet meg fint inn igjen og fikk fisket frem kameraet... *kremt* ).

Nydelig mat! Endel venting etterhvert, siden det ble ganske mye folk i restauranten. Men de beklaget  og gjorde sitt beste, så jeg skal ikke klage. Hadde jo god tid!

Ellers har jeg slumret til en Dry Float-behandling (ca 20 minutter i en form for vannseng - deilig!), tatt en "Cooling Hot Stone Body Facial"-behandling (har hatt denne tidligere også, og må innrømme at jeg likte den bedre sist. Da var det mer massasje med de varme steinene, og jeg følte også at ansiktsbehandlingen var mer tilpasset min hud. I går var det ganske forsiktig bruk av steinene, og en veldig generell ansiktsbehandling. Men for all del - jeg nyter!), og hatt rolige og deilige timer i de ulike rommene i spa-avdelingen (anbefaler virkelig Herbal Bath og Kildevannsgrotten - mine to favoritter (tror jeg)...). Testet også ut 20 minutter med Fish Spa på føttene - en ny og annerledes opplevelse. Små fisk som napper litt i huden på føttene, og det prikker/kiler litt. Men deilig på sitt vis også :) Ja, og så har jeg hatt årets første bad i sjøen! Ca 15 grader, og riktig så friskt og deilig!

Uvant å være på hotell alene, skulle tusle i sitt eget selskap hele dagen, og ikke minst spise middag i restauranten alene. Men det gikk i grunn veldig greit! Jeg har fått slappet godt av, kjent på stillheten og fokusert på å få senket skuldrene og slappe av. Gjorde godt! Kanskje ikke så dumt med en liten ego-ferie av og til? Bli litt mer kjent med seg selv, kun ta hensyn til seg selv, og bare slappe av.

En trøtt jente har funnet sofaen etter noen mil i bilen, og kjenner det skal bli godt å finne senga i kveld (utrolig nok etter to sløve dager).
Ikke helt klar for hverdagen igjen kjenner jeg... Men det går seg vel til :)

torsdag 24. mai 2012

Hjelp!!

Jeg har rotet meg inn på NRK1 midt under selveste semifinalen i MGP (eller Eurovision Song Contest om du vil). Orker man dette da? På en torsdag? Frivillig?

Sender en stor takk til Hilde, for fantastisk gjennomgang av alle bidragene i andre semifinale. Det finnes forresten en super gjennomgang av alle bidragene i første semifinale også...

Hvem trenger tv?
Burde man legge seg snart kanskje?

Terrengkarusellens 7.løp - Subaruløpet

Endelig!
To uker siden forrige runde med Terrenkarusellen, og det var skikkelig godt å komme ut på tur igjen! Fantastiske løyper (hvor i allverden finner de alle oppoverbakkene?), strålende vær, masse varmegrader (vi snakker ca 25 deilige varmegrader), mye folk og koselig selskap (som vanlig - takk for turen Meike!). Helt suverent! Vi valgte den lange løypa (hadde valget mellom en på ca 3 km og en på ca 5,4 km), og fikk noen solide bakker vi kunne bryne oss på. Ikke dumt!


Hva denne Endomondo'n har holdt på med mens vi har gått tur aner jeg ikke, men den er vel optimistisk på farta synes jeg. Over 50 km/t i toppfart? Neppe (og nei, jeg startet den ikke før etter at jeg hadde parkert bilen...). Løypa skulle være ca 5,4 km, samt turen fra bilen og ned. Litt usikker på denne avstandsmålingen også, men tror ikke den er helt på bærtur (men det er noe rart med disse to sløyfene mellom 2-3 km og 5-6 km på kartet over... Hmmm...)

Uansett en kjempefin tur i nydelig vær og flott terreng!

Neste uke går turen til Baneheia igjen, hvor det også er to ulike løyper å velge mellom. 4 km eller 10 km. Og det frister jo med 10 km, selv om et er ei solid økt. Vi får se!

Nyt været, nyt varmen og nyt helgen!

onsdag 23. mai 2012

Kjære dagbok...

Kjære Dagbok.
Jeg har akkurat fylt år, og mine venner ga meg en uke med personlig 
trener i julepresang.
 
Nå er jeg i og for seg fortsatt i kjempeform, jeg spilte tross alt
fotball et par år i 20-årene, men det kan jo være morsomt å få røre litt på seg.
 
Jeg ringte til treningssenteret og bestilte tid med en personlig trener.
Jeg falt for Lars, som er en 36-årig kar som bortsett fra jobben som
personlig trener også er aerobicinstruktør og modell for
herreundertøy....!!!
 
Det er han som er grunnen til at jeg skriver det her, han ba meg
skrive dagbok for å holde orden på mine fremskritt.
Det er mandag det gjelder.....
 
Mandag:
Jeg stod opp kl. 06.00. Det var skikkelig tøft å stå opp så tidlig,
men da jeg kom til treningssenteret, der Lars ventet i resepsjonen,
ble alt helt plutselig mye lettere.
 
Lars er fantastisk! Han har blondt hår, nydelige blå øyne, brede
skuldre og et sjarmerende smil. Vi begynte med en rundtur på
treningssenteret. Lars viste meg apparatene og det første jeg måtte
gjøre var å løpe på tredemøllen.
 
Etter fem minutter tok Lars pulsen på meg, og han virket litt urolig
over hvor høy den var. Det han ikke visste var at min puls var høy på
grunn av at han stod så nært meg, jeg er jo i toppform ellers! Da vi
tok noen sit-ups pushet Lars meg og jeg kjempet og sto på, selv om jeg
var trøtt i magen etter å ha holdt den inne helt siden jeg møtte ham i resepsjonen.
 
Etter treningen nøt jeg å se på hvor smidig Lars rørte på seg da han
trente aerobicklassen sin. Jeg tenkte på at han var like flink der
inne som han var med meg.
 
Dette kommer til å bli en FANTASTISK uke!!!
 
Tirsdag:
Jeg måtte drikke to kanner kaffe for å klare å stå opp, men til slutt
var jeg utenfor døren og på vei for å trene. Lars tvang meg til å
ligge på rygg og løfte en tung jernstang i luften. Etterpå la han vekter på den også!
Bena mine kjentes som spagetti på tredemøllen, men jeg klarte en hel
kilometer.
 
Smilet jeg fikk fra Lars da jeg gikk av tredemøllen var verdt strevet.
Jeg har det kjempebra! Dette er andre dagen i mitt nye liv!
 
Onsdag:
Jeg prøvde å pusse tennene, og den eneste mulige måten var å ligge med
hodet på tannbørsten og røre munnen frem og tilbake over den. Jeg tror
jeg har fått brokk i brystmusklene.
 
Jeg klarte å kjøre bil så lenge jeg slapp å styre eller bremse. Jeg
parkerte på en handikapparkering ved treningssenteret.
 
Lars var litt ufølsom i dag, og hevdet at mine skrik forstyrret de
andre som trener på treningssenteret. Jeg har funnet ut at hans stemme
er litt for pigg for sånne tidlige morgener, og når han roper til meg
får han en nasal tone som er riktig irriterende. Jeg fikk vondt i
brystet da jeg skulle stille meg på tredemøllen, så jeg måtte bruke trappemaskinen i stedet.
 
Hvem i helvete har funnet opp en maskin som simulerer en aktivitet som
gjør heisen avleggs? Lars sa at det skulle hjelpe meg å komme i form
og øke min livsnytelse eller noe sånt. Han pratet masse annen drittprat også!!
 
Torsdag:
Lars ventet på meg med sine vampyrlignende tenner i en grimase som
skulle forestille et smil, men den stygge formen på de tynne leppene
hans avslørte ham.
Jeg kunne ikke noe for at jeg var en halvtime forsinket. Det tok meg
20 minutter bare å knyte skoene!
 
Lars tvang meg til å trene med manualer. Når han så bort, passet jeg
på å løpe og gjemme meg i garderoben. Han sendte Linda for å hente
meg, og som straff satte han meg til å ro i romaskinen!

Fredag:
Jeg hater det lille svinet! Lars er det verste menneskelignede vesen
som NOENSINNE er født på denne planeten! Idiotiske, anorektiske lille
treningsnarkomanen!
Dersom jeg klarte å røre på en eneste liten del av kroppen min uten
denne forferdelige smerten, skulle jeg slå ham i hodet med den!

Lars ville at jeg skulle jobbe med min triceps. JEG HAR INGEN TRICEPS!
Om han ikke vil ha hakk i gulvet, så burde han ikke ha gitt meg de der
(%&##¤!!) manualene, eller noe annet tyngre enn en brødskive for den del .

(Jeg er sikker på at han har lært seg dette på "Sadisthøyskolen", han
fikk sikkert en hedersbemerkelse i grenen "tilføre smerte". Jeg tror
han hater damer!).
 
Tredemøllen kastet meg av og jeg landet på en helserådgiver.
Jeg skulle ønske at jeg hadde landet på noe mykere.

Lørdag:
Lars la igjen en beskjed på telefonsvareren min i morges, i den der
ekle, såkalte pigge, gjennomtrengende toneleiet han har. Han lurte på
hvorfor jeg ikke dukket opp i dag. Lyden av stemmen hans fikk meg til
å ville slå istykker høytaleren med den første tunge gjenstand jeg
kunne få tak i, men dessverre så har jeg ikke kraft igjen til engang å
trykke på knappene på fjernkontrollen. Jeg har sett på finsk TV i elleve timer.

Søndag:
Jeg dro til kirken i dag med gratis busstransport for handikappede,
for å takke Gud for at denne uken endelig er slutt! Jeg ba også til
Gud om at mine venner til neste år velger en morsommere presang. For
eksempel en rotfylling eller en skikkelig tarmskylling.........

_______________________________________________________________________

Denne "historien" har fartet rundt i cyberspace endel år, og i dag dukket den plutselig opp igjen da jeg ryddet litt i postboksen min. Og plutselig fikk den en helt annen betydning! For nå har jo jeg etterhvert ganske mye (og god) erfaring med personlig trener, og jeg kjenner meg uten tvil igjen. Okei, jeg har aldri hatet Heidi, og det kommer jeg aldri til å gjøre (jeg har ei heller gjemt meg i garderoben, men tanken har vel kanskje streifet meg i et svakt øyeblikk...). Hun er helt herlig! Meeeen, det meste av smerten og ubehaget som beskrives i historien over kjenner jeg veldig godt til. Hadde min nest siste PT-time i går, og jeg får nå større og større problemer med å bevege meg "normalt" uten smerter. Helt utrolig hvordan det er mulig! Og i stedet for å ta siste PT-timen neste uke har vi funnet ut at fredag er en fin dag... Hvis jeg er i stand til å bevege meg innen da... 

Jeg kan forresten innrømme at jeg ikke hadde triceps i starten jeg heller (nesten ikke i alle fall...), men nå tror jeg at jeg kan ane tendensene til triceps! Så det fungerer! Jippi!! Auuu...  

Et tips er forresten å ha et par sko UTEN skolisser tilgjengelig de første par dagene etter en PT-time... 

Varm humor

Noen ganger dukker det opp gullkorn på den store verdensveven, og enkelte MÅ bare deles.
Det må nevnes at vi har trøbbel med ventilasjonsanlegget på jobb, og at innetemperaturen de siste par dagene har lagt tett på 30 grader... 




søndag 20. mai 2012

1100 kilometer på landeveien...

... har jeg og bilen tilbakelagt i løpet av helgen (riktignok langhelg, dro avsted på torsdag - selveste 17.mai). Har vært en tur på Beitostølen og besøkt Kristin, Alf (fikk dessverre ikke tatt noe godt bilde av Alf - han går liksom litt i ett med omgivelsene stakkars. Han er forøvrig en herlig, kjælen, selskapssyk pus med nesten helsort pels) og Lyra (bilde følger lenger nede). Kjempekoselig!

Fredag ettermiddag tok vi en liten kjøretur innover Valdresflya til Besseggen, og lørdag tok vi en liten "byvims" til Fagernes. Ellers har vi slappet av, skravlet og kos oss! Slett ikke dumt med et lite avbrekk fra hverdagen.


Utsikten fra stuevinduet hos Kristin (har zoomet "bittelitt" for å slippe å få med en hovedvei, parkeringsplass og litt dill på bildene). Men slett ikke dumt å nyte en slik utsikt mens frokosten inntas!

I forgrunnen sees Bamselitjern, i bakgrunnen troner Bitihorn. Karakteristisk form, og lett synlig i klarvær!

En kjøretur på Valdresflya, Besseggen sees i høyre bildekant.

Besseggen sees fra en litt annen vinkel, og med Gjende til høyre. Mener å ha hørt at sesongen for Gjendebåten i år starter rundt 9.juni, så vi er visst litt tidlig ute... Men artig å ha kjørt forbi, og håper vi får til en tur over eggen med tida også. Må bare bli LITT sprekere først...

Vårstemning på Valdresflya... Drøye to meter brøytekant enkelte steder, og fine skiforhold (vil jeg anslå, skiforholdene er IKKE testet...)

Fremdeles skikkelig "vårstemning". Bitihorn sees bak til høyre - vi er på vei tilbake til Beitostølen.

Flott vinterlandskap! Og jeg var veldig glad for at det var tørre og fine veier, man har jo sommerdekk på bilen når man kommer fra Sørlandet i mai... Må nevnes at Valdresflya fremdeles er nattestengt, så vi sørget for å være trygt tilbake i "sivilisasjonen" i god tid før veien ble stengt.

Liker godt når jeg kan beundre vinterlandskapet på god avstand, og vite med sikkerhet at det er mildt og vårlig hjemme. Herlig!
Lyra poserte villig da vi var innom stallen for å hilse på og ta litt bilder. Nydelig lita hoppe!

Kanskje venstresiden er enda mer fotogen?

Til slutt et lite bevis på at det ikke bare var snø og vinterlandskap rundt oss. På Beitostølen var det i grunn nesten litt vårlig. Kun små snøflekker i skyggepartier, ellers var skogen i ferd med å våkne fra vinterdvalen.

Mens løvetannen blomstrer og frukttrærne er i ferd med å avblomstre her hjemme, så er de første "gåsungene" i ferd med å sprette på Beitostølen. Fasinerende land med et fasinerende mangfold!

Til slutt - det ER vår:
Skikkelig klar for en ny uke, med PT, Terrengkarusellen og masse finvær! Og litt luksus i pinsehelgen...
Gleder meg!

torsdag 17. mai 2012

Gratulerer med dagen!

Hipp hipp HURRA! 

(bildet funnet på Google)

Fintøyet er ikke strøket, skoene er ikke pusset, flagget er ikke strøket eller funnet frem (for å være ærlig så befinner vel "barndomsflagget" mitt seg hjemme hos mams og paps) og kjøleskapet er tomt. Fullstendig kontroll med andre ord...

fredag 11. mai 2012

Terrengkarusellens 6. løp - +Bank løpet

Ny torsdag betyr nye karusellutfordringer.
Denne gangen var vi igjen i Baneheia, med start og målgang ved Egsjordet. To dager med jevnt regn medførte at løypeansvarlige måtte gjøre litt endringer på løypetraseen, men synes de har klart den utfordringen veldig bra. Tidligere på dagen regnet det i bøtter og spann, men heldigvis hadde det verste gitt seg før vi startet turen. Jevnt regn i lufta fremdeles, men nærmere yr enn plaskregn. Vått og gjørmete, men også koselig og sjarmerende på sitt vis. Og skikkelig deilig med en varm dusj når man er vel hjemme igjen!


En solid bakke i starten (opp bak sykehuset) ga oss en tøff start, men resten av løypa gikk i noe "snillere" terreng. Deler av løypa var på gjørmete skogsstier, men ellers gikk mesteparten av turen på grus.

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg normalt har en høy terskel for å komme meg ut i ruskevær... Jeg har aldri vært noen fan av støvler/regntøy (støvler forbinder jeg med vondt skotøy, vonde føtter og skrukkete innleggssåler, regntøy forbiner jeg med stivt, ubehagelig og skrekkelig klamt. Jeg vet det har skjedd MYE på denne fronten siden jeg var ung, men...), og dermed har det vært mye enklere å holde seg innendørs når været herjer. Fremdeles holder jeg meg helst innendørs, men samtidig gjør det godt med en tur ut i ruskeværet når man allikevel SKAL gå Karusellen. Og med ei grei allværsjakke, gode Gore-Tex sko og positiv innstilling så blir det en finfin tur! Møkkete? Jepp! Våte? Definitivt! Men det gjør ingenting så lenge vi skal rett hjem og kan ta en varm og god dusj.

To uker til neste karusell :)

tirsdag 8. mai 2012

Vakker vår


Det er noe helt spesielt med disse Japanske Kirsebærtrærne. Vi har to store trær som står utenfor garasjeporten til blokka, og i disse dager er de litt av et syn!


Skal virkelig nyte synet, for plutselig er de avblomstret og det er et lite år til neste gang.

Nyt våren!!!

mandag 7. mai 2012

Fra Saga til UiA

Ny tur må dokumenteres (blir det for mye tursnakk om dagen forresten? Er liksom ikke så skrekkelig mye å skrive om synes jeg, men stortrives på tur!). Denne gangen gikk vi (Anne-Karin og jeg) tur med Midt-Agder Friluftsråd, en av årets første turer med Naturlos. Flott tur i flott terreng! Kraftige stigninger fra Saga til Skråstadvarden, og jevnt og trutt nedover fra Den omvendte båt. Litt lokal informasjon underveis, et lite forsøk på høre forskjell på ulike fuglelyder, og masse trasking. Slett ingen dum søndag! Nesten 12 km totalt, godt over 4 timer frisk luft.


God turløype, og kjekt med busstransport til Saga slik at vi kunne traske tilbake til bilen. Skal innrømme at det var VELDIG godt å sette seg i bilen til slutt, godt fornøyd!


Vi startet i den minste gruppen, men hang oss etterhvert på den større gruppen som holdt et mer passende tempo.


Nydelig utsikt!

Flagget var heiset og stemningen god da vi ankom Den omvendte båt.
(manglet bare en god tursjokolade - hvem i allverden kan glemme noe sånt???)

torsdag 3. mai 2012

Terrenkarusellens 5.løp - Walthers løype

Endelig torsdag igjen!
Strålende vårvær, deilige varmegrader (ca 14 stykk!), tørre og flotte veier/stier og koselig selskap (har blitt en veldig koselig tradisjon med Meike dette). Selv om vi "bare" går karuselløpene, og ikke jogger/løper, så holder vi jevnt og fint tempo, og kroppen får jobbet litt. Spesielt i de mange gode bakkene (og trappene!) som løypeansvarlige finner frem til. Men deilig etterpå da :)


Dagens løype gikk i Baneheia, med start og mål på Fant Olsen. Rundt Svarttjønn, 3.Stampe, 2.Stampe og videre inn til Bånetjønn før vi satte kursen i retning mål. Inklusiv turen til og fra bilen så kunne vi notere 4,63 km (løypa alene var ca 3,9 km) i løpet av ca 55 minutter. Dette inkluderte den obligatoriske bananen i målområdet, samt et glass eller to med vann.

Hele terminlisten kan dere finne her: Terrengkarusellen 2012
Mens resultatlisten ligger her: Resultater 2012

En uke til neste runde, og jeg gleder meg! Meike har satt et solid mål for sesongen: Å gjennomføre ALLE 19 ordinære karuselløp, samt Bystrandløpet! Og jeg kan jo ikke være så mye dårligere? Ingen dårlige unnskyldninger får slippe til her nei! Torsdag ettermiddag er med andre ord litt "booket" fremover :) Foreløpig kan vi notere oss for Bystrandløpet og alle de 5 første løpene i Terrengkarusellen. Bra start!