lørdag 2. august 2014

Sommerens kulturelle begivenheter

Det har vært flere fine kvelder i sommer, med musikalske høydepunkter og god stemning. Siden bloggingen har kommet litt i bakgrunnen, så får det heller bli et lite oppsummeringsinnlegg i dag.

Fredag 11.juli var kvelden booket til Odderøya Live, med følgende oppsett:
17:00 - Alice and The Mountain
18:10 - Maria Mena
19:55 - Morten Harket
22:00 - Backstreet Boys

Vi fikk med oss avslutningen til Alice and The Mountain, og nøt finværet. 27 grader i skyggen, strålende sol og god stemning. Skal være ærlig og innrømme at jeg egentlig ikke hadde så høye forventninger til Maria Mena i utgangspunktet, men hun gjorde en veldig bra konsert. Virker som om hun nøt finværet og sommeren på Sørlandet :) Dessverre var de fleste publikummerne fremdeles mest opptatt av å prate, drikke øl og være sosiale, så det ble litt "bakgrunnsstøy" til musikken. Men bra allsang-faktor, fin musikk, fornøyd artist og god stemning. Så absolutt fornøyd!


Etter Maria Mena ble det en liten pause for rigging av scenen, og vi benyttet sjansen til å få oss litt å drikke. Synes det fungerte utrolig bra med servering og toalettfasiliteter på Odderøya, og jeg blir ekstra glad når man kan få et glass vann (eller fem) GRATIS når man måtte ønske. Tommel opp for arrangementskomiteen!

Neste artist ut var Morten Harket - kveldens mål for min del. Etter 9 a-ha konserter og et par solokonserter mer Morten Harket så jeg virkelig frem til denne delen av kvelden. Og han skuffet ikke. Veldig fornøyd med konserten! Men dessverre treffer han nok ikke publikum helt med sine solo-sanger, spesielt ikke de nyeste. De er rett og slett for ukjente for publikum, og han klarer ikke engasjere de som ikke har kommet spesielt for hans skyld. Han får med seg publikum på de mer kjente sangene (som Spanish Steps, Kind of a Christmas Card og Brother), mens resten blir forstyrret av en del prating fra publikum. Dessverre, for opptredenen og musikken er kjempebra!





Etter at Morten Harket hadde avsluttet valgte vi å trekke oss litt bort fra scenekanten (stod nesten helt foran når både Maria Mena og Morten Harket sang) og fant en gressflekk på siden hvor vi slappet av litt. Folk begynte etter hvert å trekke mot scenen, og det ble rigget på nytt til kveldens headliner. Kl 22:00 kom Backstreet Boys på scenen, og det var tydelig at det var dette de fleste hadde ventet på. Makan til hyl fra publikum tror jeg ikke har forekommet siden Justin Bieber var i Norge ;) Det mest nærliggende vil vel kanskje være å kalle det hysterisk stemning. Jeg fikk totalt latterkrampe, kikket fasinert rundt meg og nøt stemningen. Måtte til slutt innrømme at jeg jo kjente flere av sangene, så var bare å synge med, smile og la meg underholde. En knall kveld!


Lørdag 12.juli gikk turen til steinbruddet i Fjæreheia i Grimstad. PULS - A tribute to Pink Floyd i fantastiske omgivelser. Lys, laser og god musikk - en veldig fin lørdagskveld!






Utrolig kult at lokale helter kan få til en så bra forestilling - skikkelig gjennomført og høy klasse på musikken. Koste oss glugg! (beklager litt dårlige bilder - var kun mobilen som ble med og måtte fungere som kamera).

Uka etter var det tid for litt Hiv O' Hoi :)
17. juli var det tid for årets Sabeltann-forestilling i Dyreparken - nok et høydepunkt!
Utrolig morsomt for liten og stor (jeg dro sammen med ei venninne og hennes to gutter - kjekt med litt "alibi"), og jeg smilte like bredt som de på 4-6 år etter forestillingen. Har sågar vurdert å gå en kveld til, men nå er det siste forestilling for i år nå i kveld, så det utgår nok dessverre. Men gleder meg allerede til neste år - skal garantert på forestilling da også! :) Og mistenker at jeg får med mine foreldre da - de får bruke meg som alibi (har jo med "ungen" ;) ).

Mobilbilder her også - ikke fått overført bildene fra kompaktkameraet i flyttesjauen:




Denne uken gikk turen til Cafe Generalen i Ravnedalen, hvor Nordic Tenors skulle underholde. Vi var tidlig ute og fikk skravlet og spist en god burger før det hele begynte. Fikk også med oss diverse lydprøver - koselig! God stemning allerede før showet begynner - det lover bra! En intim og koselig plass for konsert, mener å ha lest at det ble lagt ut 300 billetter - så ikke så store arrangementet. Koste meg stort (har innsett at jeg er ganske lett å gjøre fornøyd med litt musikalsk input - er ikke så kravstor...).

Lydprøver i uformell og fin stil - sola varmer tretoppene og stemningen er bra!


Mørket senker seg - regnet holder oss med selskap, men stemningen er fremdeles god!


Er ikke så god på sånne "selfies" eller bilder av meg selv generelt. Men når muligheten dukker opp til å få tatt bilde sammen med tre kjekke og sjarmerende karer, så må jeg jo bare benytte sjansen. Stas! Ganske sikker på at jeg ser denne gjengen igjen i desember, da er det julekonsert i Kilden :) Men før den tid er det klart for Kristian Valen-show, Morten Harket-konsert og Elton John-konsert. Alltid noe å se frem til! Og nevnte jeg at ryktene går om en mulig Springsteen-turnè neste vår/sommer? Jeg er klar!!