onsdag 1. januar 2014

Takk for det gamle - velkommen 2014

En liten oppsummering er vel på sin plass (litt blir nevnt, mye er utelatt/glemt..), vi er jo tross alt i gang med et nytt år og skriver 2014.

Først og fremst kan jeg konkludere med at 2013 ble et svært dårlig bloggår. Ikke mye å hente ved å bla seg tilbake i innleggene, både januar og februar er uten et eneste innlegg. Men det betyr ikke at det ikke skjedde noe som helst (bare at jeg var bloggesløv gjennom hele året...). Etter å ha levert bilen på verksted for første gang i år dagen før avreise, dro Linn-Therese og jeg på en skikkelig drømmeferie i februar. Endelig skulle jeg få oppleve Afrika (Kenya) og safari! En uke jeg aldri kommer til å glemme, og et kontinent jeg garantert skal tilbake til. Min kjærlighet for dyr, natur og opplevelser gjorde at uken i Kenya var HELT perfekt!
Lengter tilbake, og grubler litt i bakhodet på hvor og hvordan det kan bli en ny tur med tider og stunder. Jeg er bare så dårlig på å spare opp feriedager... *kremt* Ferien ble avsluttet med ei uke på Mauritius, på flott hotell og med en flott tur innom Casela Nature & Leisure Park hvor vi fikk nærkontakt med både løver og gepard. Dessverre fikk vi mye skyvær, gråvær og regn på Mauritius, og hotellet lå ganske isolert til, så det ble ei litt stusselig uke. Ikke helt det man er klar for når man er ei uke i paradis....
 Altfor lite av været på bildet over, altfor mye av været på bildet under... Men ferie er ferie!


Våren ruslet videre, og i april var det duket for nok et stort høydepunkt for denne jenta. Turen gikk til Oslo og Telenor Arena, for to konserter med Bruce Springsteen & The E Street Band. Ren LYKKE!

To fantastiske kvelder i godt selskap! Første kvelden (29. april) startet med et lite pre-show fra Springsteen, en fantastisk overraskelse. Det eneste negative med sånne kvelder er at de tar slutt... Og at det gjerne blir altfor lenge til neste gang...

En liten tur til Hamar i mai, en tur på Farris Bad og plutselig var det blitt sommer. Og en fantastisk mulighet dukket opp. Hard Rock Calling i Queen Elizabeth Olympic Park i London, med Bruce Springsteen & The E Street Band som headliner på søndagen. Til alt hell skulle Hilde og Aase til London den samme helga, og jeg var ikke sen om å booke flybilletter, hotell og ikke minst kjøpe konsertbillett. Helt supre dager, med byvims, god mat, Pride & Prejudice i Regents Park Open Air Theatre, mer rusling og til slutt konsert. Er det rart jenta smilte fra øre til øre?
Solnedgang over konsertfolket - i London!

Sommeren på Sørlandet var badet i sol, finvær og det ble en god del rusleturer i Jegersberg og på Odderøya. Kaptein Sabeltann-show i Dyreparken med Daniella og familien, et koselig overnattingsbesøk av nevø Andreas og sosiale kvelder med gode venner.

En kjempekoselig tur til Gdansk med Ann Mari ble et høydepunkt i ferien - godt å komme bort litt og bare kose oss med deilig mat, masse skravling og koselig byvims. Vi har ikke vært på tur for siste gang vi altså!

Høsten startet dessverre tøft, med to dødsfall i nær familie. Minnestund og begravelser, et behov for at hverdagene stopper opp litt, samtidig som det er godt at de egentlig går videre som vanlig. Livets karusell stopper ikke, og man må bare være med videre og håndtere ting underveis. Men jeg håper det er lenge til jeg igjen hører Amazing Grace på kirkeorgel... Midt oppi dette var mine foreldre godt i gang med salg av barndomshjemmet, og det ble mange turer til hjemtraktene i høst. Rydding av boder og loft, tømming av skuffer og skap, oppussing av huset de skulle flytte til, mer rydding, tapetsering og maling. Det har vært nok å gjøre i høst for oss alle! Men barndomshjemmet ble heldigvis solgt ganske greit, og i slutten av november var huset overtatt av kjøper, og mine foreldre kunne konsentrere seg om å komme i orden i "nyhuset".

I desember trengte vi alle litt fri, og da passet det bra at mams hadde fått konsertbillett av meg og paps i bursdagsgave i mars. Elton John spilte i Oslo Spektrum 14. desember, og mams og jeg hadde en kjempekoselig jentetur til hovedstaden. Overnattet på Oslo Plaza, ruslet rundt på kjøpesentre, spiste mektig sjokoladekake til lunsj, var på julekonsert med Oslo Fagottkor fredag kveld, traff Hilde og Aase, og avrundet lørdagen med en fantastisk Elton John konsert. Et par verkstedbesøk for bilen i november og desember, og plutselig ble det jul og nyttår... Litt pjusk form medførte en heller pjusk julaften på sofaen for min del, men ellers har jeg slappet av, truffet litt venner og kost meg. Siden jeg er altfor flink til å bruke disse feriedagene har jeg jobbet alle inneklemte dager i jula, noe som i grunn har vært helt greit. Ikke dumt å jobbe når man jobber en mandag, har fri tirsdag, onsdag og torsdag, jobber en fredag og vips er det helg. På jobb igjen påfølgende mandag, og så er det plutselig to dager fri igjen. Nå blir det jobb to dager til denne uka - før helg :) Myk start på det nye året er bra!

Hva 2014 vil bringe gjenstår å se, men jeg vet at det helt sikkert kommer til å bli mye bra!
3 kulturelle billetter står allerede klare på hylla
1 ny verdensdel skal besøkes i mars - gleder meg!
1 helg på Farris Bad er allerede booket i februar
2-3 helger med overnattingsbesøk er spikret
Synes dette lover bra jeg :)

Vil med dette få takke SÅ mye for året som har gått! Hadde ikke gått uten nære og kjære rundt meg :)
Håper 2014 blir et flott år med mye fine opplevelser og gode minner!

Ingen kommentarer: