onsdag 9. oktober 2013

Gdansk

Begynte på dette innlegget fra Gdansk en gang i august, men så ble det bare liggende. Vel, her kommer det endelig!
______________________________________________

En liten jentetur med Ann Mari i ferien hadde vært helt knall, og vi kikket på ulike alternativer for en tid siden. Det mest ideelle er jo om man slipper masse mellomlandinger og flybytter (noe som begrenser mulighetene når vi reiser fra Kristiansand), og det skulle også falle innenfor et brukanes budsjett. Fikk etter hvert flere tips om at Gdansk og nabobyen Sopot i Polen var fine reisemål, og når det også viste seg at det går direktefly fra Kjevik til Gdansk (Wizzair), var det jo bare å hive seg rundt. Via Hotels.com fikk vi også booket flott femstjerners hotell (Hilton Gdansk) til en bra pris, så da var ferieturen i boks. Avreise tidlig søndag morgen (flyet gikk 08:10 fra Kjevik), og hjemreise tidlig onsdag morgen (flyet gikk 06:10 fra Gdansk - det er TIDLIG når vekkerklokka ringer 04:00 altså....). Tidlig, men egentlig veldig greit. Fikk nesten hele søndagen i Gdansk, og fikk nærmest hele onsdagen hjemme (landet 07:30 - var hjemme 08:10, ikke dårlig det synes jeg ;) ).

Bryggekanten i Gdansk.
Det myldret av mennesker, men veldig koselig stemning og masse restauranter med uteservering og en del boder som solgte allverdens krimskrams. Koselig!

Noen tok dette med bakverk litt mer på alvor enn oss andre (og noen av oss baker knapt, så blir kanskje feil å sammenligne uansett?). Utrolig dekorative!

En av flere åpne plasser i gamlebyen i Gdansk. Restauranter, mennesker og salgsboder er en gjenganger. Mye gaterusling og veldig koselig by!

I et bygg ramlet vi innom en type kunstutstilling, der det varierte fra hvite plasthunder, hvite trafikkskilt, ymse malerier og en video som viste nakne kvinner. Litt alternativt kanskje?

En liten utflukt tok oss til den andre siden av elven, hvor det egentlig ikke skjedde noe som helst. Men vi fikk i det minste tatt et par bilder over mot "vår" side :)

Den gamle havnekranen fra 1444 er trolig det mest fotograferte motivet i Gdansk. 80 prosent av byen ble ødelagt under Andre Verdenskrig, men kranen fikk stå.

Bryggekanten sett fra "den andre siden" ;)

Mandag tok vi båt fra Gdansk til Sopot, og kjørte blant annet gjennom en laaaaang kanal/elv for å komme ut til kysten. Store mengder kraner og masse industri...

... og litt annet å se på innimellom.

Piren i Sopot. Lang, flott pir! Dessverre ganske grått vær da vi dro til Sopot, så bikinien og badetøyet lå igjen på hotellrommet. Men fikk da ruslet gatelangs, brukt litt penger og spist god lunsj. Fint med en liten utflukt!
Båten som fraktet oss mellom Gdansk og Sopot. Både taxi og tog er mulige alternativer for å reise mellom de to byene, men jeg er glad vi valgte båttur. Veldig fin tur, og masse å se på.

Kreativ arkitektur i Sopot.

Aner ikke hva denne statuen skal forestille eller symbolisere - men den var godt synlig i landskapet.

Vårt "hjem" de dagene vi var i Gdansk. Flott hotell, med god frokost (champagnen stod klar for de som måtte ønske litt bobler til frokost) og suveren beliggenhet.

En veldig fin tur, masse gaterusling, litt shopping, god mat, varierende vær (litt sol, litt mer regn, litt torden, mye skyer og godt med plussgrader) og supert selskap! Koste meg :)

Ingen kommentarer: