søndag 6. juli 2008

To uker igjen... (nedtelling pågår for fullt)

Her går dagene unna, plutselig er det helg igjen og en ny uke har passert. Og det betyr jo at vi er enda nærmere FERIE! Nice :)

Uken som har gått har omtrent vært som følger: mandag - trening, tirsdag - trening, onsdag - trening, torsdag - jentekveld, fredag - trening, lørdag - nyte sola samt middag med Linda, og søndag - trening og rengjøring. Skikkelig digg å komme skikkelig inn i treningsrutinene igjen! Noen dager er selvfølgelig skrotten slapp og sliten, men får gjerne trent litt og mener bestemt at litt er bedre enn ingenting :) Og det gjør underverken for psyken! Torsdagen tok jeg en velfortjent "fridag" fra treningen, og dro rett til byen etter jobb. Var Handelens dag i Kristiansand den dagen, så relativt kaotiske tendenser. Kom meg kjapt og greit gjennom folkehavet i Markens, og satte meg på gresset i Otterdalsparken ("Nupen") i stedet. Deilig! Nyte sola litt og bare kikke på folk. Linda kom etterhvert og så møtte vi Camilla og Marianne på Makrellen litt senere og spiste middag. Kjempekoselig! Ble dessert på Mamma Mia, og en lang prat på bryggekanten i kveldssola. Da trives jenta ja! Lørdagen var det jo knallvær, så fant ut at trening fikk være trening, nå fristet verandaen mest. Væpnet med solkrem, litt jordbær og friskt vann fra springen var det bare å komme seg ut og NYTE været :) Møtte Linda i byen i sekstiden, og vi fikk en kjempekoselig prat på Glipp, med deilig mat til. Mmmm! Kjørte henne på fest, før jeg dro hjem og etterhvert fant dyna. Var helt skutt jeg gitt, etter å ha vært våken siden 0630 (egentlig siden 0440, men slumret litt frem til 0630).

I dag våknet jeg også tidlig, lå og leste litt før jeg stod opp og fikk laget litt frokost. Så var det bare å komme seg i treningstøyet og dra avsted. Var faktisk litt tidlig ute, så måtte vente utenfor et lite minutt før de åpnet, og var førstemann inn døra... Ivrig? Meg? Kan jeg aldri tro... Hihi! En drøy times trening, en deilig dusj, og verdens beste samvittighet etterpå! Ikke like moro å skulle hjem til rengjøring, klesvask og rydding, men den må jo gjøres da. Og er jo moro når det ser bra ut og alt er gjort :)

På blomstringsfronten er det fullt liv for tida, og har endelig fått somlet meg til å ta et par "oppdateringsbilder":Full blomstring i verandakassa! Og innendørs står nå alle orkideene i blomst, den siste har akkurat begynt å åpne knuppene sine (synes egentlig bildet ble ganske kult om jeg må få si det selv...):


Har også fått gitt bort fire avleggere av denne Krukkepalmen min som formerer seg så skrekkelig, så nå er ikke gulvet overfylt av planter lengre. Skal lure på hvor lenge det varer... Men ingen nye før etter ferien! :)

Litt usikkert vær her i dag, og jeg veklser mellom å sitte litt ute, og pusle inne. Plutselig skinner sola, og jeg nærmest løper ut, men etter en stund er himmelen full av skyer og jeg trekker inn igjen (til husmorpliktene). Ikke så varmt som i går da, men nesten bare deilig det (men klager ikke! NYTER sola og sommeren :) ).

Håper det fortsatt kommer en kommentar i ny og ne, er så koselig!
Jeg kommer plutselig tilbake :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Moro å se at både verandakassene og orkideene (og alle de andre blomstene også) er så flotte. Orkideene mine er og fine, hvertfall de som blomstrer.... Men verandakassene mine? Ser ut som takras....
Vi får ta en prat om ferien - er en del ting som etterhvert faller på plass.
Kos deg!
Stor klem fra mams

Helene sa...

Fine bilder! :) Du får dreisen på det nye kameraet nå skjønner jeg!

Litt av en uke du har hatt - full fart. Høres veldig moro ut da!
Vi finner alltids en tid for besøk, ja. Vi lurte litt på båtracet selv, men nå hørte vi at det jo er fullt hus i Froland den helgen så da endrer vi nok litt planer. Mulig vi holder din far med selskap i noen dager i hans første ferieuke istedenfor, men ingenting er bestemt ennå. Det er jo noe av det som er deilig med å ha lang ferie, kan ta det meste på sparket..! :)

Jeg forsøker meg på skylling under springen av orkidèene jeg også, men foreløpig er jeg veldig usikker på om de er fornøyd med vannmengden de får. De begynner å se litt smålig misfornøyd ut i blomstene, men det sier meg jo ikke noenting egentlig. Hvor lenge kan vi regne med at de blomstrer tro??

trine sa...

Blomstringen til orkideer kan sikkert variere endel, men jeg fikk to stykker den 15.mars. Begge hadde endel knupper og noen fulle blomster, og begge blomstrer ennå (snart 4 mnd altså!) :) Den ene har mistet litt blomster, men ellers ser de knall ut! Ingen knupper igjen da, men håper jo de blomstrer en stund til! Håper dine også klarer seg, er moro når de står på sitt flotteste :)

Tror jeg får ta en tlf hjem til mams etterhvert gitt, for jeg aner ikke hvordan denne ferien utarter seg. Kanskje greit å finne ut etterhvert? Hihi! Men som du sier, er jo godt å ta ting litt som de kommer også! Men et ønske/plan har jeg, å få besøkt dere og få sett dere litt! Gleder meg :)

9 arbeidsdager igjen før ferie!

Cathrine sa...

Hei, orkidéeksperten! Hvordan skyller du orkideene under vann? Har 3 stk som er avblomstret, men kunne tenkt meg at de levde litt til og blomstret igjen... Hilsen venninne av Helene som tilfeldigvis kom innom :) Fin blogg!

trine sa...

Hei Cathrine!
Så koselig at du fant veien innom bloggen min :) Orkideekspert? Ehh... Kanskje å ta litt hardt i, men takker så mye! Hihi! Når jeg "skyller" orkideene under springen, gjør jeg følgende:
Litt lunkent vann (ikke varmt)
Ikke så mye trykk på vannet
Holder orkideen under springen, og lar vannet renne gjennom potta. Vanner ikke blader, stengler eller blomster, kun røtter og jord. Lar vannet renne godt gjennom potta, og lar orkideen stå litt i kummen for å renne av seg. Så tilbake i pyntepotta :) Min eldste sto i to år uten blomster før den kom igjen! Jeg har testet ulike teorier underveis, og det som ser ut til å fungere best var å sette planten lyst (mine står nå i vinduet), og vanne nesten to ganger i uka. Men nå gjenstår det å se da, om jeg klarer det en gang til...

Håper du fikk noe fornuftig ut av dette!

Var en tur innom bloggen din også (kommentar kommer nok senere), koselig blogg! Og kjempefine bilder av Anveig :)

To dager igjen før ferie!!

*sukk*