lørdag 17. desember 2011

Fin førjulslørdag

Det begynner å bli ei god uke siden siste julegaven var i hus, og nå står de ferdig innpakket og venter på å bli pakket opp om ei ukes tid :) Allikevel måtte det bli en tur til byen i formiddag. Endelig var det skikkelig finvær, med sol fra nesten skyfri himmel, vindstille, og rundt 0 grader. Helt nydelig! Etter dager og uker med regn, hagl, storm, stiv kuling, torden og lyn var det utrolig godt med noen lyse timer og litt solstråler! Rett og slett terapi...

Startet byturen med en tur ned til gjestehavna, siden det var størst sjanse for litt solstråler der (sola er så lav at det stort sett bare er skygge i bygatene). Endte til slutt ytterst ute på en av bryggene, der jeg ble stående og bare puste rolig en stund. Nyte stillheten (rart hvor langt unna byen plutselig virker, når man ikke hører trafikken eller vanlig bystøy, og samtidig vender blikket mot horisonten) og kjenne sola varme. Bryggene var fulle av rim, så det knirket skikkelig for hvert skritt. Godfølelse!

Etter noen deilige minutter langs bryggekanten ruslet jeg tilbake til Markens, og kikket på livet. To lavvoer er satt opp på Nedre Torv, der de blant annet har juleverksted for barna, besøk av nissen, gratis julekortfotografering og hvor Kirkens Bymisjon har en kafe. Ble en vaffel inne i varmen (bålgryter midt i hver lavvo sørger for litt varme), deilig! Kristiansand har gått ganske hardt ut i år, med ønske om å bli "Julebyen". Her er masse juletrær, nye, flotte julegater, underholdning og musikk. Virkelig koselig! Skal prøve å få tatt et par bilder av julegatene til uka :)

Siden alle julegavene er i hus (og kontoen har nådd vakum-nivå) ble det ikke så mye handling. Meeen, da jeg kom over orkideen på bildet under, var det kjærlighet ved første blikk. Ikke mindre enn 8 (jepp, ÅTTE!) greiner kommer opp fra selve planten, og det er også et tosifret antall sidegreiner. Har ikke telt etter, men vil tro vi snakker om nærmere 100 knopper/blomster totalt. Små, hvite, nydelige blomster! Har kikka litt etter en orkidè av denne typen, er veldig glad i de små blomstene. Og nå står det en på stuebordet :) Hurra!!!

Litt rengjøring i heimen nå i ettermiddag, før resten av kvelden tilbringes på sofaen. I morra blir det en sleng i Dyreparken sammen med Linn-Therese (hurra for årskort og gratisbilletter!), og alt tyder på strålende vær i morra også. Jeg er klar! Så satser vi på at søndagen blir avsluttet med gull til Norges håndballjenter :)

NYT finværet hvis du har sjansen!


1 kommentar:

Marianne sa...

Så flotte bilder :) men så ikke noe bilde av orkideen? Gleder meg til å se bilder av julebyen Kristiansand!