lørdag 25. februar 2012

Thailand 2012 - Del 2

Siden det var en del 1, må det nesten komme en del 2 også. Ble jo tatt litt bilder på tur...  Som dere vil se var ikke været like bra andre uka, men vi fikk da kosa oss allikevel, og hadde masse sløve timer på stranda og ved bassenget.

Et kjapt lite bilde fra kjøpesenteret vi var innom i Patong: Jungceylon. Mye folk, mye butikker, varmt og eksotisk. Passet bra med en tur til Patong denne dagen, siden det var strømbrudd i Kamala. Men godt å komme hjem til fredelige Kamala utpå kvelden!
Nest siste dagen tok vi en tur med "long tail boat". Startet fra Kamala Beach, og første stopp var Freedom Beach (denne er kun tilgjengelig med båt, ikke fra landsiden). Deilig med en båttur og litt vind i håret! Mye skyer denne dagen, men godt og varmt :)
"Utsikten" vår under båtturen. Ingen grunn til å klage, vi koste oss!
Freedom Beach. Lys, fin sand, korallfarget vann og 30 grader i lufta. Mangler bare den knallblå himmelen..
Hawaii-roser, i noe større format enn vi er vant til hjemme. Stort sett store busker.
På vei "hjem" fra Freedom Beach tok vi en liten sightseeing, og fikk sett Laem Singh Beach...
... og Surin Beach. Vi svingte bare forbi, gikk ikke i land eller badet. Men moro å ha sett :)
På vei inn mot Kamala Beach igjen, vårt hotell kan så vidt skimtes over palmetoppene bak de blå parasollene.

Og det bringer oss til litt mer bilder fra nærområdet vårt...
Kamala Beach - sett "nordover". Det er skikkelig lavvann, så stranda ser ekstra romslig ut. Badet noen ganger her gitt... Lengter tilbake!

 Kamala Beach - sett "sydover". Toppen i bakgrunnen skiller Kamala og Patong.

En helt vanlig dag på stranda... (okei, vi har tjuvstartet litt, sånn at ananasen ikke er "komplett" på bildet. Et sånt fat kostet ca 16 kroner, og smakte helt himmelsk! Har aldri spist så god ananas noen gang...

 En typisk Meike/Trine-lunsj. "Fried rice with egg and beef". Tilsett litt lokal soyasaus, og lykken er komplett. Godt ja!

En annen typisk Trine-lunsj. "Fried noodles with egg, soy sauce and beef". Godt! Meike hadde en Curry-favoritt, men den har jeg visst helt glemt å ta bilde av... Uansett, mye god mat!

 En liten smakebit fra det største bassenget på hotellet. Totalt 4 bassenger, hvorav to hadde egen Pool-bar. Vi var innom 3 av bassengene, men lå mest ved det største. Fikk med oss noen treningsøkter vanngym :)

Hver fredag er det lokalt market utenfor hotellet i Kamala fra 16:30 til 19:30. Intenst, folksomt, varmt og hektisk, men litt moro også da! Mye å se på!

Hoveddelen av markedet består av boder med klær (veldig mye merkeklær, har vel aldri sett så mye Lacoste, Ralph Lauren, Polo, Billabong etc samlet på ett sted!), sandaler, solbriller (hva med et par RayBan-solbriller til 20 kroner? Heeeeelt ekte vil jeg tro..), vesker (Mulberry, Louis Vuitton, Dior etc. Men det toppet seg da Meike oppdaget ei Bior-veske! Fantastisk...) og souvenirer.

Men den ene delen av markedet består av mat. Mye spennende mat! Fremmede lukter, fremmede syn, og fremmede smaker. Skal innrømme at vi var litt forsiktige (ikke nødvendig å utfordre mage-skjebnen unødvendig), men smakte på litt vårruller som var veldig gode! Meike prøvde også noen mini-pannekaker med fyll, var visst gode de også :)

Mye spennende å velge i! Om man tør... Tror ikke det er spesielt "farlig" å spise maten på markedet, men vi tok det nå litt rolig uansett. Greit å være på den litt sikre/kjipe siden.

Siste dagen, vi har fått plass på "front row" på stranda. Den røde strandbag'en var et genialt blikkfang, gjorde det enkelt å finne frem til rett seng (fikk den av mams og paps da de hadde vært i Gambia på tur. Nå er den dessverre snart oppbrukt...).

Himmelsk dessert! Denne ble forsøkt til både lunsj og middag, fungerte strålende uansett. "Oreo Delight" består av to kuler valgfri is (Trine kjørte selvfølgelig to kuler Cookies 'n Cream, fantastisk god!!!), 4 halve Oreo-kjeks og en kremdott på toppen. Isen var rett og slett himmelsk... MØE cookies, som "hang sammen" med vaniljeis. "Heldigvis" oppdaget vi ikke denne før siste uka... Uansett en helt innlysende avslutning på siste middagen.

Siste middagen ble spist i hotellets restaurant, og etterhvert fikk vi selskap av et solid uvær. Begynte med masse lyn, så kom etterhvert tordenen, og til slutt øste regnet ned. Skikkelig øsregn (som ikke er så lett å fange på bilder i mørket).

Til slutt et lite bilde som egentlig er helt tatt ut av sammenhengen. Men synes nå det hører med allikevel. For vi var skikkelig fasinert over strømnettet på Phuket... At det i det hele tatt er fungerende strøm rundt omkring er nærmest utrolig etter min mening. Dessverre glemte jeg å ta mer bilder av galskapen (henger nok sammen med at vi stort sett fartet til "sentrum" på kveldstid, og da var det i mørkeste laget for diffuse strøm-bilder), men dette gir et lite inntrykk:
Kort fortalt var det enorme mengder kabler som gikk i strekk mellom stolpene. Noen løse ender hang og slang, noen steder var det knuter/skjøter eller annen galskap, og flere steder hadde butikkeiere og andre hengt opp "julelys" i strømkablene. Alt hang tett i tett, på kryss og tvers, og vi ventet bare på at gnistene skulle fly, og at det skulle sprake og frese fra strømnettet. Utrolig nok var det relativt stabilt det hele, og vi opplevde kun strømbrudd et par ganger (det lengste var den dagen/ettermiddagen vi var i Patong, da var strømmen borte endel timer).

Kan konkludere med en ting: Vi har hatt en kjempefin tur til Kamala Beach!
1 kommentar:

Kjersti sa...

Akkja - eia var vi der!!!