onsdag 31. juli 2013

Sommerferie - full fart!

Halvveis i sommerferien allerede, hvor har dagene blitt av? Halvannen uke har jo gått som en vind!

Startet med kjempekoselig besøk av Hilde og Aase fredag kveld, med skravling og jordbær på verandaen. Lørdag ble dagen tilbragt i Grimstad, med mer jordbær, is, god lunsj, litt shopping, god middag og til slutt Carmen i Fjæreheia. En veldig fin lørdag! Søndag ble det lang frokost og sløv start på dagen, før vi tok turen til byen og spiste deilig lunsj på Pieder Ro før gjestene måtte finne bussen for å returnere til hovedstaden. Jeg fikk puslet litt i heimen og sløvet litt på sofaen, før det plutselig var mandag. En tur til gamle hjemtrakter i Froland på mandag, kino med Linn-Therese i Arendal mandag kveld (måtte jo se Springsteen & I ! Koste meg stort! Og ser det er satt opp noen ekstraforestillinger i Kristiansand denne uka, kanskje unne meg en økt til?), før det ble harrytur til Sverige på tirsdagen. Ikke så skrekkelig mye handling for min del, men er jo alltid moro med en tur (og deilig med knallvær slik at vi fikk en finfn tur med båten fra Sandefjord til Strømstad). Onsdag var Andreas og jeg i Dyreparken, og tror det var en snart-6-år-gammel-gutt som koste seg stort (det gjorde tanta også!). Is, brus, slush, Jungelstien, lekeapparater og strålende vær. Andreas overnattet her til torsdag, og da gikk turen til byen for å utforske litt nye områder. Jeg lærte at området rundt Tangen og Bystranda er et lite eldorado for nevø i rett alder, med masse lekeapparater og en bra plassert iskiosk ;) Vi fikk tatt City Train, var om bord det gamle handelsskipet Hestmanden og var til slutt en liten tur innom leiligheten her før turen gikk til Froland. To kjempefine dager!

Fredag traff jeg Anne-Lill og Linda, til kjempefin båttur med M/B Øya fra Kristiansand til Lillesand. 3 timers tur langs Sørlandskysten, i finvær og i godt selskap. Har nok ikke gjort det der for siste gang nei! Et lite knippe bilder ble selvfølgelig tatt på turen (begrense seg? Har jeg ikke hørt noe om...):

Kilden sett fra "sjøsiden" (småskjevt bilde, men får skylde på bølgene - tror vi hadde 4 bølger i løpet av hele turen...)

Om jeg husker rett er dette tatt vestover, med Vågsbygd/Xtrata i høyre bildekant, og Flekkerøya i bakgrunnen... Eller?

Fyret på Odderøya. Har gått hit noen ganger, både via grusveien og via Fyrtrappene. Uansett er det tungt når man skal opp igjen... Men flott tur!
Bildene over taler for seg - ren og skjær Sørlands-idyll. Fantastisk skjærgård og omgivelser!

Et par stykker skulle av båten underveis, så da ble det et lite stopp på Åkerøya. Koselig velkomst!


Kongelig "tagging" på fjellet rett før broa over til Justøya. Ikke så lett å se på bildet, men Kong Olav har signert til høyre på bildet ( 9. august 1965) og Kong Harald og Dronning Sonja signerte 18. juni 2000).

Innseilingen til Lillesand, etter ca 3 timers flott båttur. Anbefales!

Litt ferske reker på verandaen etter båtturen, før gjestene takket for seg og tuslet av sted. Lørdag ble det bysleng med Anne-Lill, god lunsj på Tilstede Mat & Mer, litt handling og mer sol. Deilig! Og kvelden ble brukt til pakking og forberedelser, søndag var det nemlig tid for avreise til Gdansk i Polen, sommerens tredje utenlandstur (i tillegg til Gdansk: London og Sverige - harrytur er jo utlandet det også!).

1 kommentar:

Anne-Lill sa...

Tusen takk for to koselige dager. Og den båtturen var helt fantastisk. Gleder meg allerede til neste gang. Sørlandet er vakkert - og ekstra vakkert når man ser det fra en båt...