onsdag 31. august 2011

En liten PT-oppdatering

Nå har jeg hatt 4 timer med PT (Personlig Trener - bare for å være sikker på at de fleste henger med så langt). Forrige uke var jeg skrekkelig støl etter tirsdagen, men etter en ny økt på torsdagen gikk det hele bedre. Litt stiv i ryggen, men ikke verre enn at det gikk greit. På mandag var det på'n igjen, og allerede da kunne vi se bra progresjon! Snakk om motivasjon! For hver time har jeg klart flere repetisjoner innenfor hver øvelse, og det er jo klart det motiverer! I dag har jeg hatt min fjerde time, og vi har begynt å øke motstand/vekter på de fleste øvelsene. Blir jo gira av sånt!

I tillegg til styrketreningen kjører vi også litt superkorte intervaller. Torsdag og mandag kjørte vi intervallene på sykkel, 10 sekunder "stående-tråkk-for-livet" på spinningsykkel, og 50 sekunder pause (rolig sykling - bare la beina gå) mellom hver intervall. Totalt ca 10 intervaller. I dag var det slutt på syklingen, i dag skulle intervallene tas på tredemølle. Oh my!! Jeg har ikke veldig godt forhold til løping/jogging... Ryggen pleier å si i fra ganske raskt, og legen har også anbefalt at jeg begrenser jogging. Men så er det jo litt fristende når man står der med PT'en da, må jo gi det en sjanse! Sist jeg drev litt "rask" forflytning bortover var vel da jeg drev med håndball, og det begynner jo å bli et halvt liv siden. Litt smått jogging i et par gymtimer på videregående, men ikke de helt store fysiske utskeielsene... Okei, tilbake til tredemølla. Heidi (jepp, PT'en min heter Heidi :) ) var klar for å utfordre meg litt på tredemølla, og teste grensene mine litt. Hun spurte litt om hvilket tempo jeg har jogget litt i innimellom, og jeg nevnte forsiktig at jeg hadde forsøkt meg på et par minutter jogging i ny og ne i ca 9 km/t (ganske pent og pyntelig med andre ord, men i grunn fort nok for denne skrotten). Vel, siden vi skulle kjøre intervaller ble det tempoøkning... Jeg har rett og slett løpt (nå er vi forbi det jeg kaller jogging) i 14 km/t i dag!!! Fremdeles bare mini-intervaller på 10 sekunder, med 50 sekunders pauser. Men er veldig fornøyd jeg altså! En barriere er brutt! Og det verste er jo at det egentlig var litt gøy... *kremt*

Konklusjonen så langt er: Personlig trener anbefales på det sterkeste! Et menneske som presser en, følger opp og finpusser teknikk. Som utfordrer komfortsonen og som kommer med skikkelig positiv tilbakemelding når man lykkes. Så langt er jeg skikkelig fornøyd! Og jeg har maaaange timer igjen :) HURRA!

1 kommentar:

Marianne sa...

Kjempemoro Trine! Du får lære meg noen triks, så skal jeg heller invitere deg på en lavkarbo middag som betaling =)