onsdag 10. september 2008

Du tror det ikke før du får se det!

Skumle greier dette her, men jeg holder altså på å bli kjent med mine mer huslige sider... Var ganske flink etter treninga i går, og fikk gjort litt rent her. Deilig! I dag har jeg en velfortjent fridag fra treninga, var nok absolutt på høy tid. Vært litt sliten de siste dagene, så fant ut det var best å lytte til kroppens små protester. Men så har det seg altså slik at jeg jo fort kan bli litt rastløs når jeg er vant til å trene, men da skal slappe av og kose meg hjemme. Er fremdeles sliten, men klarer liksom ikke å bare sløve på sofaen. Ikke helt i hobby-modus heller... Så hva gjør vi da, en grå regnværsdag i september? Da er det bollebaketid!! Jepp, du leste riktig, jeg baker boller :) (jeg skjønner at det kan være vanskelig for de som kjenner meg å forstå dette, men det er altså helt sant!). Hihi! Deigen står til heving nå, så blir det utbaking og steking. Gleder meg! Kan ikke huske sist jeg bakte boller... Egentlig litt småflaut, men men. Bedre sent enn aldri! Blir ikke sånne fancy kanelsnurringser som Helene steller i stand (det overlater vi foreløpig til ekspertisen), men rett og slett helt vanlige hveteboller (må begynne litt enkelt serru...). Men siden det ikke kommer gjærpakker på 25 gram, så baker jeg altså dobbelt porsjon. Er jo så teit å kaste gjær også, og aner meg at jeg ikke kommer til å bake en gang til innenfor gjærens holdbarhetsdato... (realist må man være..). Så nå regner jeg med at det blir rundt 20 boller. Får evt ta med noen på jobb i morra dersom fryseren ikke klarer alle. :)

Resten av kvelden regner jeg med at blir ganske så sløv. Som nevnt litt sliten for tida, og må bare ta ting deretter. Får nok finne frem boka eller strikketøyet tenker jeg, og bare kose meg. Holder på med Odyssevs' Tapte Flåte av Clive Cussler, ikke noen dum bok det. Begynte egentlig på Bisettelsen av Lars Saabye Christensen, men måtte rett og slett legge den bort litt. Er mange år siden jeg leste Beatles, og kan ikke huske å ha lest Bly, og synes Bisettelsen var fryktelig tung å komme igang med. Fikk vel lest nærmere 150 sider, men da måtte jeg over på noe annet. Har ikke gitt opp ennå, men måtte altså ha en aldri så liten pause... Er et skikkelig nederlag å legge bort bøker man er i gang med, så jeg er ganske bestemt på å fullføre, men ikke nå - kanskje senere en gang. Vi får se!

Har forresten fått hengt opp begge de nye bildene mine: Høst på vidda og Senhøst av Terje Grøstad. Fikk de av han da vi var der oppe i helga (Flatdal), og måtte jo se hvor de kunne passe :) Utrolig moro å få to flotte bilder av en kunstner man kjenner litt, og helt utrolig å få lov til å velge to bilder man har lyst på! Er jo ikke billige bilder heller! Fikk de ferdig i glass og ramme, så nå henger det største (Senhøst) over spisestua, mens det andre henger over kommoden i min lille mellomgang. Bildet som hang over spisestua (Mazurka, også av Terje Grøstad. Fikk det av farmor for noen år siden) er jeg ikke sikker på hvor jeg skal henge ennå, må tenke meg litt om her. Men synes det ble veldig bra sånn det er nå i alle fall!

Se det, da er bollene satt i ovnen, og om ca 8 minutter er dagens bakst ferdig.Gleder meg! Må innrømme at det er bittelitt latskap ute og går, har klart å skvise de inn på ett brett. Så får de heller bli litt sammenvokste. Gode blir de helt sikkert uansett! Får skrive litt tomprat her så lenge, så skal jeg se om jeg ikke kan få tatt et bilde eller to av det ferdige resultatet, som kan legges ut som bevis. Hihi!

Argh! Forsøker å logge på MSN her, men får bare feilmeldinger. Kan ikke se noe på min pc som skulle tilsi at det ikke skulle fungere, og når MSN kjører en test for å sjekke, så ser alt ok ut. Men kommer altså ikke inn... Jaja, ikke verdens undergang akkurat, men utrolig kjipt da!

Da er det bolletid gitt, og her er beviset:
Og tro meg, de lukter og smaker like godt som de ser ut :)

Og vips fungerte MSN igjen også. Ikke dumt! Da tror jeg at jeg skal avslutte denne blogginga for i dag, og krype opp i sofakroken med nybakte boller og Clive Cussler. Og kanskje en kopp kakao? Hmm... Er vel lov det i dette gufne været? Får se om jeg har lyst på, eller om det bare blir et stort glass kaldt vann. Godt det også!

Nyt kvelden!

3 kommentarer:

Cathrine sa...

Åh! De bollene så digg ut! På tide å bake noe gjærbakst her også føler jeg, men da er det jo så lett å forspise seg... Men er en bursdag som kommer snart så kanskje det kan passe til da?

Legg ut et bilde eller to av kunsten du har hengt opp også da? For oss som ikke vet hva Grøstad(?) maler...

I dag skal vi ut på langtur igjen. Kaffen er ferdig. Egget avkjøler seg. Lille bolle ligger og kaver i babygym'en så hun blir god og sliten og sovner når vi er ute på tur, hehe. Ha en strålende dag! :)

Helene sa...

Ja, legg ut bilder av kunsten - det tenkte jeg også på.. ble nysgjerrig nå! (Selv om jeg jo vet hva han maler, ettersom vi har et bilde selv.. men uansett veldig gøy å se noen andre også!)

Både høres og ser ut som en meget bra "fortjent" det der ja :) Ikke verst at du baker boller, hehe ;)

Synes forresten jeg leste noe på nett her om dagen at MSN var ustabil, og at det var noe trøbbel der.. så det var muligens forklaringen på at du ikke kom inn. Var samme greiene her såvidt jeg husker..

trine sa...

Skal se om jeg ikke kan få tatt et par bilder :)

Kjempekoselig med kommentarer forresten! Bollene ligger godt i fryseren foreløpig, kjekt å ha litt "backup" i tilfellet besøk. Er vel ikke akkurat kjent for å ha "noe til kaffen" i hus. Hihi!

MSN hadde visst endel trøbbel ja... Men tok tid før Microsoft gikk ut og innrømmet det gitt! Var innom "Tjenestestatus" flere ganger for å se om de hadde trøbbel, men neida, Alle systemer fungerer som de skal. Yeah right! På tross av jobben min er jeg ikke særlig tålmodig med datatrøbbel gitt.. Spesielt ikke private dataproblemer.. Hmpf! Men fungerer jo bra nå da :)

Ha en strålende helg videre!