søndag 20. mai 2012

1100 kilometer på landeveien...

... har jeg og bilen tilbakelagt i løpet av helgen (riktignok langhelg, dro avsted på torsdag - selveste 17.mai). Har vært en tur på Beitostølen og besøkt Kristin, Alf (fikk dessverre ikke tatt noe godt bilde av Alf - han går liksom litt i ett med omgivelsene stakkars. Han er forøvrig en herlig, kjælen, selskapssyk pus med nesten helsort pels) og Lyra (bilde følger lenger nede). Kjempekoselig!

Fredag ettermiddag tok vi en liten kjøretur innover Valdresflya til Besseggen, og lørdag tok vi en liten "byvims" til Fagernes. Ellers har vi slappet av, skravlet og kos oss! Slett ikke dumt med et lite avbrekk fra hverdagen.


Utsikten fra stuevinduet hos Kristin (har zoomet "bittelitt" for å slippe å få med en hovedvei, parkeringsplass og litt dill på bildene). Men slett ikke dumt å nyte en slik utsikt mens frokosten inntas!

I forgrunnen sees Bamselitjern, i bakgrunnen troner Bitihorn. Karakteristisk form, og lett synlig i klarvær!

En kjøretur på Valdresflya, Besseggen sees i høyre bildekant.

Besseggen sees fra en litt annen vinkel, og med Gjende til høyre. Mener å ha hørt at sesongen for Gjendebåten i år starter rundt 9.juni, så vi er visst litt tidlig ute... Men artig å ha kjørt forbi, og håper vi får til en tur over eggen med tida også. Må bare bli LITT sprekere først...

Vårstemning på Valdresflya... Drøye to meter brøytekant enkelte steder, og fine skiforhold (vil jeg anslå, skiforholdene er IKKE testet...)

Fremdeles skikkelig "vårstemning". Bitihorn sees bak til høyre - vi er på vei tilbake til Beitostølen.

Flott vinterlandskap! Og jeg var veldig glad for at det var tørre og fine veier, man har jo sommerdekk på bilen når man kommer fra Sørlandet i mai... Må nevnes at Valdresflya fremdeles er nattestengt, så vi sørget for å være trygt tilbake i "sivilisasjonen" i god tid før veien ble stengt.

Liker godt når jeg kan beundre vinterlandskapet på god avstand, og vite med sikkerhet at det er mildt og vårlig hjemme. Herlig!
Lyra poserte villig da vi var innom stallen for å hilse på og ta litt bilder. Nydelig lita hoppe!

Kanskje venstresiden er enda mer fotogen?

Til slutt et lite bevis på at det ikke bare var snø og vinterlandskap rundt oss. På Beitostølen var det i grunn nesten litt vårlig. Kun små snøflekker i skyggepartier, ellers var skogen i ferd med å våkne fra vinterdvalen.

Mens løvetannen blomstrer og frukttrærne er i ferd med å avblomstre her hjemme, så er de første "gåsungene" i ferd med å sprette på Beitostølen. Fasinerende land med et fasinerende mangfold!

Til slutt - det ER vår:
Skikkelig klar for en ny uke, med PT, Terrengkarusellen og masse finvær! Og litt luksus i pinsehelgen...
Gleder meg!

2 kommentarer:

Lena sa...

Oi, var jo like mye snø på Valdresflye må som i påska!

trine sa...

Det må sies at det var veldig varierende høyde på brøytekantene, og stedvis ingen brøytekant... Men vi måtte jo ta bilde der hvor det var høyest brøytekant!