torsdag 26. juli 2012

Ferietur til Bergen

Da var jeg vel hjemme igjen, etter noen supre dager i Bergen. Veldig moro å være på tur, og utrolig godt å komme hjem igjen!

Vi reiste oppover søndag ettermiddag, og ankom til et skikkelig regnvær. Rakk å bli ganske våte før vi nådde hotellet (nei, det var ikke spesielt langt å gå fra holdeplassen til Flybussen...), og endte opp med å bestille en pizza til rommet til middag/kvelds. Fristet ikke så veldig med en rusletur for å få en matbit!

Mandag startet vi med en koselig bysleng.

En tur innom Den Blå Sten for å se på blomsterhavet etter minnemarkeringen dagen før...

Litt shopping og rusling, før vi koste oss med deilig lunsj på Fisketorget.

Kvelden hadde sin helt egne agenda - konsert med selveste "The BOSS" Bruce Springsteen. Sjefen sjøl fortjener et eget blogginnlegg (minst!), så der får dere smøre dere litt med tålmodighet...

Tirsdag kom finværet til vestlandets hovedstad, og vi befant oss igjen på vei mot sentrum.

Denne dagen var det tid for et besøk i Akvariet i Bergen, siden ingen av oss hadde vært der tidligere. Mye interessant å se! Og siden vi var ganske tidlig ute så var det ikke fullt av folk heller. Men jeg må innrømme at størrelsen overrasket... Var helt sikker på at det var vesentlig større enn det viste seg å være i virkeligheten! Ble skikkelig overrasket! Men nå er vi sørlendinger godt vant da, med Dyreparken som tilnærmet nærmeste nabo...

Årets nyhet i Akvariet var sjøløver, og de hadde fått ny og fin innhegning.

Som tatt ut av "Finding Nemo". Var et lite akvarium med et par Nemo-fisk der også, men der slapp vi ikke til. Der stod det nemlig noen tyske barn og ropte på Nemo i håp om at fisken skulle adlyde :)

Ser ikke verst ut å være sel en solskinnsdag i Bergen...

Pingvinene er velkjente for de fleste som har vært innom Akvariet eller som har sett litt på tv-programmene derfra. Herlige skapninger!

Onsdag var det tid for en ny "turist-felle" i Bergen, nemlig banen opp Ulriken. Litt grått og skyet da vi ankom toppen, men ved hjelp av litt tålmodighet så sprakk skydekket opp og sola varmet i kinna. Fantastisk utsikt, masse turløyper (det kriblet godt i turfoten!) og en god Ulriken-bolle. Absolutt ingen grunn til å klage!

 643 meter over havet, med storslått utsikt! Brann stadion blir bare en liten bit til høyre i bildet :)

 Mye flott turterreng... Neste gang kanskje?

Tilbake i sentrum, vi nyter livet fra en benk på bryggekanten. I finværet var dette helt ypperlig, og vi benyttet sjansen til å nyte en is eller en kurv jordbær samtidig. Herlig!

Bygget til venstre i bildet inneholdt blant annet turistinformasjon i 2.etasje, mens hele 1.etasje (bakkenivå) var fisketorg/market, med allverdens sjømat (ja, og en blomsterbutikk...).

Ingen skikkelig Bergenstur uten en tur på Bryggen :) Bare så synd med denne hovedveien som ødelegger litt av idyllen...

Lunsjen på onsdag ble inntatt nesten ytterst på Bryggen, ved uteserveringen til Madam Felle. Vi fant oss et bord, og fikk bestilt litt mat. Da får jeg se at det har samlet seg litt folk på enden av bygget, og de står tydelig og venter på noe/noen. Siden Bruce Springsteen bodde på Radisson-hotellet på Bryggen (som ligger rett rundt hjørnet for der vi satt), ante det meg at han var i ferd med å forlate byen. Grep kameraet og ruslet bortover for å se hva som var på gang, men etter noen små minutter ruslet jeg tilbake til bordet. Mat er tross alt viktigere :) Men da folkene fremdeles stod og ventet da vi var ferdige med lunsjen, ruslet jeg bort igjen for å se om det nærmet seg noe (aner meg at de som stod rett utenfor hotellet har stått der LENGE!). Stod på god avstand og betraktet det hele, da det blir litt økt aktivitet blant sikkerhetsfolkene. Et par biler kjøres frem, og etterhvert lastes det inn endel baggasje i den siste bilen. Kanskje han er på vei? Og joda, få minutter senere skjer dette:

Jepp, jeg stod lenge på god avstand, men når resten stimler mot bilen, så henger jeg på. Litt zoom på kameraet, en lang arm og litt gjenværende batteri på kameraet var alt som skulle til. Jeg var der :) Var ikke i nærheten av verken autograf, klem eller hilsen, men var godt fornøyd med å få sett han "live" på kort avstand en onsdag i juli. Litt småsprø følte jeg meg, men er moro da! Litt sunn galskap trengs! Og bare vent til dere har lest en liten omtale av konserten, så skjønner dere kanskje enda bedre hvorfor jeg synes dette var ekstra moro :)

I dag har vi bare ruslet litt i byen, spist lunsj og kikket på livet. Rett og slett ventet på at det skulle bli tid for hjemreise. Supert på tur, og VELDIG deilig å være hjemme igjen :)

Nå skal ferien nytes videre, over to uker igjen... Deilig!

Ingen kommentarer: