mandag 16. juli 2012

Sommerens festival

Jeg kan vel ikke skryte på meg at jeg er den store festivalgjengeren... Men EN festivalkveld i sommer skulle jeg bare få inn på timeplanen. Odderøya Live Festival! Ingen festivalcamp, og trolig en noe høyere gjennomsnittsalder enn på endel andre festivaler, men det passet meg glimrende. Programmet så ut som følger:

Onsdag 11.juli
Sordal
Daniel Norgren
Raga Rockers
John Fogerty

Torsdag 12.juli
Gabrielle
LidoLido
Honningbarna
Jarle Bernhoft m/band
Kaizers Orchestra

Fredag 13.juli
Hanne Kolstø
Bertine Zetlitz
CC Cowboys
Roxette

Det måtte bli fredagen denne gangen. Selv om jeg godt kunne vært der alle kveldene, opplevd musikken og stemningen. Men Roxette avgjorde, så fredagen ble det. Og jeg angrer ikke! I nydelig vær, med herlige venninner (Linn-Therse og Ann Mari) ble det en super kveld!

 Først ut var Hanne Kolstø. Bortsett fra noen ihuga Roxette-fans som hadde sikret seg plassene foran i midten, var det ganske lite folk helt foran ved scenen. Vi hadde funnet oss en plass langs sidegjerdet, og slappet av i finværet. Endel folk lengre bak, som nøt en øl eller et stykke pizza i Bendiksbukta. Fin start!

Etter Hanne Kolstø, var det Bertine Zetlitz sin tur. Og vi fant ut at det kanskje var på tide å trekke frem mot gjerdet i front og sikre oss noen gode plasser for resten av kvelden. Synes det var ekstra moro at Bertine hadde tatt med Halvdan Sivertsen sin versjon av Twisted Little Star (fra "Hver gang vi møtes" på TV2), og dermed sang denne på norsk. Til stor jubel!

 CC Cowboys fortsatte festen, og fremdeles er det et faktum at "Ingen vet hvor Harry er gravd ned, ingen vet at Harry er død"... Det begynner å bli MYE folk bak oss, og stemningen stiger i takt med alkoholkonsumet og allsangfaktoren. Det nærmer seg kveldens høydepunkt - ROXETTE!

 En energisk Per Gessle dirigerte allsangen fra første strofe. Energibunt! Bendiksbukta er nå full av folk, og det betyr ca 8000 mennesker i god stemning!

 Ingenting å si på energinivået her nei!

Marie Frederiksson var relativt stasjonær, gikk lite rundt på scenen, og holdt seg mest i ro. Kanskje ikke så rart etter å ha bekjempet hjernekreften hun fikk i 2002. Det var sterkt å se hvor preget av sykdommen hun virket (fikk støtte når hun gikk av og på scenen blant annet), men stemmen hadde god kraft ennå og hun ga gass. Virkelig imponerende! Og det var ingen tvil om at hun (egentlig alle på scenen!) koste seg skikkelig og satte pris på tilbakemeldingen fra publikum.

Etter nærmere 30 år er det fremdeles god trøkk! Og det er liten tvil om at de er RÅ når det kommer til allsangfaktor. "Spending my time", "It must have been love", "Crash Boom Bang", "The Look", "Listen to your heart"... Det er MYE å velge i!

Setlisten så omtrent slik ut (lånt fra roxetteblog.com):
01. Dressed For Success
02. Sleeping In My Car
03. The Big L.
04. Spending My Time
05. She’s Got Nothing On (But The Radio)
06. Perfect Day
07. Things Will Never Be The Same
08. It Must Have Been Love
09. Opportunity Nox
10. 7Twenty7
11. Fading Like a Flower
12. Crash Boom Bang
13. How Do You Do!
14. Dangerous
Band presentation
15. Joyride

16. Listen To Your Heart
17. The Look

Og gjengen oppsummerer det i grunn greit:
Superfantastic-best-gig-in-Norway-this-year-feelings are all over the place after the Kristiansand bonanza tonight. Yeah! What a crowd! A blessing to be onstage!!! Thanx for making this happen!!!! Cheers, P&M&Co

Ingen kommentarer: