søndag 24. oktober 2010

Alle fugler små de er...

.... kommet nå tilbake!
Har vært en tur i Froland i helga. Slappet av, skodd bilen for vinteren og spist god mat. Og truffet Ann Mari - kjempekoselig!. Formen har ikke vært helt topp, så har tatt det ganske rolig, med mye sofatid. Men med hektisk aktivitet rundt fuglematen på verandaen, så gjør det ikke allverdens med litt sofatid. Masse nydelige småfugl! Kjøttmeisen var i klart flertall, med en liten blåmeis innimellom. Grønnfinken (?) stakk innom av og til, og vi så også pilfink og spettmeis. Den stakkars spettmeisen på bildet fikk en skikkelig trøkk da den traff vinduet med et brak. Tok nærmere 20 minutter før den testet vingene igjen, og jeg fikk tatt et par bilder mens den satt på verandagulvet. Utrolig mye fugler som sneiet vinduene! Naboen hadde en kjøttmeis på soverommet, mams og paps hadde en fugl som forsøkte å komme inn på soverommet (gardinen var eneste hinder), og det satt fugl over alt. Fasinerende rett og slett! Koselig syn! Men håper de blir litt bedre til å navigere, ellers har noen av de små en solid utfordring...

Alle bildene er tatt med mitt nye leketøy, Canon Ixus 1000 HS, med masse zoom og på automatisk program. Kanskje litt kornete og smått uklare (spesielt de to øverste), men med over 10x zoom på håndholdt kamera, så må man regne med litt grums... Moro å få testet kameraet litt uansett! Veldig fornøyd :)

Ellers godt å være tilbake i snøfritt landskap! Kristiansand har fremdeles høstlige tendenser, mens Froland var skremmende vinterlig. Brøytekanter? Snø på hustakene? Er vel et par måneder for tidlig?

Fremdeles forkjøla, og er storforbruker av papirlommetørkler. Håper formen viser markant bedring snart altså, kjenner jeg er litt LEI rett og slett. Ei uke med basiller holder! Vil komme tilbake i treningsmodus og overskudd!

Nå lades det opp til ny uke... Håper den inneholder et par gode treningsøkter, litt sosialt med gode venner og kanskje en tur på Ikea? Har fått hint om at et par Frolendinger kunne tenke seg en Ikea-tur i løpet av uka :)

Måtte mandagen bli alt annet enn blå! :)

1 kommentar:

Kjersti sa...

Ryktet om at etpar frolendinger har tenkt seg til ikea er ikke sterkt overdrevet. Reiser til Ikea sammen, mor handler og far er bare nysjerrig, mor handler mer i en helt annen avdeling enn der han er og så reiser vi hjem igjen sammen..... Risikerer ikke skilsmisse på Ikea!! Regner med at vi sees der på onsdag ettermiddag!! Takk for en koselig helg "i pippipens tegn" forresten!!!!