fredag 11. mars 2011

ABC Aruba

Selv om vi koste oss på stranda, så kunne vi jo ikke ligge der HELE tida. Så onsdagen bestemte vi oss for å ta en liten rundtur for å få sett litt av øya. Etter litt grubling falt valget på ABC Aruba Tours, og et skikkelig jeep-safari. Veldig glad for at vi valgte dette i stedet for en busstur! Er jo moro med litt action!

Vi ble hentet på hotellet på morgenen, og rakk å bli ganske våte allerede før vi kom frem til møtestedet. Regnvær og vind, da hjelper det lite med litt tak over jeep'en, når det ikke er vegger. Men litt vann skader sjelden (og det var jo nesten 30 grader i lufta....). Etter at vi hadde signert på papirer som la livet vårt i deres hender, bar det avsted. Første stopp på turen var California Lighthouse:
Fyret har fått navnet sitt etter en båt som grunnstøtte utenfor Aruba, og i kjølvannet av denne ulykken ble fyret bygget. California Lighthouse ligger i det nordvestlige hjørnet av Aruba, og var også synlig fra stranden nedenfor hotellet. Er jo ikke store øya :)

Har lånt kartet fra Mappery.com og lagt til egne merknader.

Videre var vi innom Alto Vista Chapel, og Bushiribana Gold Mine Ruins:
Langs øyas nordlige "rygg" er det dårlig med strender, men mye flotte klipper. Vi stoppet blant annet med Shark's Mouth, et såkalt "blowhole" der bølgene kan skape fasinerende effekt. Jeg fikk dessverre ikke noe solid blinkskudd, men klarte i det minste å få med regnbuen:
Videre gikk turen til en strutsefarm, der vi fikk en 25 minutters omvisning av Harold. Vi fikk også mate 3 unge struts, samt se et par relativt nyfødte (nyklekkede?) små skapninger (en emu og en struts - men jeg husker ikke hvilken som er hva):
En av Arubas største attraksjoner er øyas Natural Bridge. Den største kollapset dessverre i 2005, men øya har totalt 7 naturlige broer, og vi fikk se et par stykker.
Aruba har en ganske stor nasjonalpark, Arikok National Park. Her fikk vi se geiter, esler og besøkte også Quadrikiri Cave. Og tro ikke at det nødvendigvis var fine veier gjennom nasjonalparken, eller at vi nødvendigvis fulgte de veiene som var der... Her var det terrengkjøring!

Det ble også tid og mulighet for litt bading og snorkling i løpet av rundturen. Først et stopp ved Baby Beach, og noe senere et stopp ved Natural Pool (klippene lager et naturlig "basseng"). Masse flotte fisk! Men siden jeg ikke har noe undervannskamera, så får det nøye seg med noen bilder fra overflaten :)
Kort fortalt en super dag, med masse inntrykk! Og et uforglemmelig møte med vår sjåfør/guide/bartender/fotograf/showman, Marshall

"You know..."

Ingen kommentarer: