søndag 1. januar 2012

Hjemmelaget sjokolademousse

Nyttårsmiddagen ble avsluttet med sjokolademousse, en PERFEKT avslutning! Mektig, men skrekkelig god! Oppskriften er lånt fra Matprat.no:

Sjokolademousse - 3 porsjoner (eller 2 litt store porsjoner..)
1 dl kremfløte
115 gram kokesjokolade
2 stk eggeplommer
1 stk eggehvite
50 gram melis

NB! Eggene MÅ være romtempererte, og fløten MÅ være kald

Pisk fløten til myk krem, og sett den kaldt

Brekk sjokoladen i mindre biter, og smelt denne forsiktig i vannbad. Anbefaler å kun bruke litt varmt vann i oppvaskkummen, da er sjansen mindre for å at det går galt underveis. Rør rundt jevnlig.

Stivpisk eggehvitene med melis. Jeg synes ikke dette ble helt "stivt", men vi tok sjansen allikevel, og kan ikke klage på resultatet. Uansett skal det tykne godt :)

Bland de to eggeplommene inn i sjokoladen og rør godt så det ikke stivner. Bland/vend forsiktig inn kremen og til slutt eggehviteblandingen. Anbefaler forsiktig bruk av slikkepott, og ikke hard røring. Blir det litt "melert" så gjør det ingenting!

Fordel moussen i porsjonsformer (eller ha alt i en stor bolle) og sett kjølig i minst 2 timer før servering.
Vi serverte med litt finhakket kokesjokolade på toppen, samt vaniljesaus.

 NYT!

(Bakgrunnen for at det ble laget 3 porsjoner er fordelingen av ingredienser i oppskriften fra Matprat. Man kan legge inn ønsket antall porsjoner i oppskriften hos Matprat, og få ut riktig forhold mellom de ulike ingrediensene. Men ved for eksempel 2 og 4 porsjoner ble det litt uheldig mengde eggehviter/eggeplommer, så da var det enkleste å gå for 3 porsjoner. Passet allikevel fint i to dessertskåler :) )

1 kommentar:

Maren sa...

Slurp slafse ... ååååååå så godt det ser ut!