søndag 13. juni 2010

Odderøya rundt

Først og fremst, jeg hadde en helt suveren dag/kveld igår! Må si jeg liker slike lørdager altså! Først var jeg en tur i byen på formiddagen sammen med Kristin. Vi vimset rundt, og koste oss på kafè. Gjorde godt å komme ut litt, etter en uke med rolige ettermiddager hjemme (full av basiller). Fremdeles ikke frisk, men nå måtte jeg bare komme meg ut! Fant en ny tunika på Indiska, ellers ikke de store økonomiske utskeielsene. Dro hjem en tur på ettermiddagen, slappet av og stelte meg litt før kvelden. Dro inn til byen igjen rett over kl 17, og møtte Linda på torvet. Der var det skikkelig liv! Det var nemlig helgen for Matcirkus! Store griller med ymse grillmat, masse mennesker og god stemning! Vi valgte å spise middagen på Kick siden der var litt fredeligere (og vi skulle skravle litt), og fikk oss en herlig middag. Jeg kan virkelig anbefale Kick Malt & Mat hvis noen ønsker et godt middagstips! Tok turen tilbake til torvet for å se om det hadde dukket opp litt kjente, og for å få en smakebit på underholdningen. Men vi måtte videre, for på Agder Teater ventet show. Kjempebra show med Rune Andersen og Espen Beranek Holm, vi fikk trimmet lattermusklene! Etter showet ble det ny tur til torvet, der Playmood spilte en veldig bra mix av hits og coverlåter. Hele torvet sang! Formen begynte å krølle skikkelig utpå kvelden, så ble ikke så allverdens sent på denne jenta, men jeg hadde en super kveld!

I dag våknet jeg med et snev av rastløshet i kroppen (ikke så rart kanskje, har ikke beveget en eneste muskel hele uka som var...). Fant ut at jeg fikk utfordre basillene litt, pakket ned kameraet i en liten sekk og satte kursen mot byen. På tide å utforske Odderøya skikkelig! Har bodd her i mange år nå, men jeg har faktisk aldri utforsket Odderøya. Vært der et par ganger tidligere, men ikke tatt runden... Vel, nå har jeg det! *ler* Under er et knippe bilder fra turen, i strålende sol.
Bendiksbukta, slik den ser ut når det ikke er konserter på gang. Er bare 2 uker siden ca 10.000 mennesker var samlet til Bryan Adams konsert her!


Mer Bendiksbukta...


Kom over en svært snakkesalig fugl, som måtte advarere halve øya om at jeg var litt for nærme...


Idrettsplassen, Odderøyas andre konsertarena. Her spiller for eksempel Pink 25.juli i år.


Jeg valgte å ta litt småstier her og der, og ikke følge "hovedveien". Stiene går i mer ulent terreng, men man kommer litt nærmere naturen. "Hovedveien" er delvis grus/asfalt, og godt tilrettelagt for barnevogn/rullestol. Et flott turområde for alle med andre ord!


Her er et inntrykk av en mer "hovedvei-preget" del av løypa.


Utsiken ytterst på Odderøya. Strake veien til Danmark!


Her ser vi innover mot byen fra vestsida av Odderøya.


Litt vanskelig å se på bildet kanskje, men trappene snor seg oppover fjellet. Spenstig løype! Jeg er på vei mot Odderøya Fyr, og trappene på bildet kalles Fyrtrappen.


Odderøya Fyr. Herfra gikk turen oppover en laaaaang og tung bakke, og jeg innså at formen var langt unna optimal for en slik tur. Men det gikk da!


Tilbake ved Bendiksbukta (på høyre side av muren). Muren kalles forøvrig Karantenemuren, fordi skip som kom til byen måtte være i karantene i 40 dager før de fikk slippe inn på området (og inn til byen).

Etter rusleturen møtte jeg Kristin i byen, og vi hadde lunsj/middag på Glipp. Koselig å sitte ute og nyte det fine været! Nå regner jeg med at det blir en ganske sløv kveld, før en ny uke starter i morra. Håper basillene snart kan forlate kroppen, slik at jeg får tilbake litt overskudd. Har lite å stille opp med treningsmessig nå, det merket jeg godt i dag! Blir nok Kleenex noen dager til...

Ellers går den sjokoladefrie perioden bra, er snart halvveis faktisk! Kostholdet går ellers litt så som så, det blir litt karboutskeielser... Men tar en dag av gangen, og håper det skal løsne litt når jeg kan komme igang med trening/sykling/rusleturer igjen. Gir ikke opp!

Nyt søndagskvelden!

4 kommentarer:

Kjersti sa...

Åååå - så fine bilder!! Helt misunnelig, jeg! Gleder meg til jeg blir såpass i rygg/bein at jeg også kan være med på tur! Har hvertfall skjønt at jeg skal ha med stavene neste gang vi skal til deg, for vi vet jo aldri hva som kan skje hvis været er bra!!! Stooor klem

Anonym sa...

Koselig å treffe på deg på stien. Flotte bilder du hadde lagt inn

Meike

Kirkerotta sa...

Nydelige bilder! Så flott ut der! Har aldri vært på Sørlandet, tror kanskje jeg må prøve å få tatt en tur i sommer.

trine sa...

Mams: Stavene kan være en fiiiin ting å ta med på "storbyferie"! Vet aldri vettu :)

Meike: Var veldig koselig å "gå på dere" i går! Godt du så meg, for jeg hadde gått rett forbi med nesa i bakken... *ler* Og kjempekoselig med en kommetar! :)

Tropico: Sørlandstur kan absolutt anbefales! Har mange fine turmuligheter her, og masse annet som skjer på sommeren. Jeg stortrives!