mandag 3. oktober 2011

Test av lavkarbo brødmiks - DEL 2

På tide med ny bakedag. I dag har jeg valgt å teste den tyske varianten (distribuert av Lavkarbohuset.no i Norge). Denne skal være uten egg, og inneholder kun 1,9 g karbohydrater per 100 gram ferdig brød.
Bak på posen med bakemiks er det festet en liten pose med tørrgjær, som skal blandes med det tørre før væske tilsettes. Jeg ble også anbefalt å blande inn en miks av solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø (totalt 40 gram). Tilsatte ca 330 ml vann (fulgte oppskrfiten bak på posen) og blandet godt.
Denne bakemiksen ble mye mer "deig" enn den forrige (som ble mer tyktflytende "røre"). Eltet godt med hendene, for å gjøre deigen smidig og seig.
Trykket deigen ut i en vanlig 1,5 liters bakeform (snakker vi brød av vanlig størrelse her altså?) før heving (heves ca 45-50 minutter på lunt sted). Stekes ved 200 grader i ca 45-50 minutter og avkjøles på rist. Skal visstnok oppbevares i boks, helst ikke i plastpose. Hmmm... Spennende!

Det kan forresten nevnes at "melblandingen" luktet godt, trolig på grunn av ymse krydder (et snev av kardemomme for eksempel?). Spent på hvordan det fungerer i brød!

Satte akkurat brødet i ovnen nå, og synes dette lover bra! Brødet har hevet godt (nesten dobbel størrelse?) og det luktet godt. Krysser fingrene for at dette blir snadder! Oppdatering kommer når herligeheten har blitt smakstestet.

Oppdatering:
Okei, NÅ begynner de virkelig å ligne noe!

Ingen kommentarer: