lørdag 20. mars 2010

Jasmine

Tirsdag 9.mars ble en uforglemmelig dag! Ari hadde tipset oss om at det var mulig å bade med delfiner, og vi fikk etterhvert booket et tidspunkt. Sammen med et par fra et annet hotell (fikk dessverre ikke snappet opp navnene, husker bare at hun var serbisk og han var greker) dro vi til Dolphin Lodge. Der fikk vi en liten kjapp gjennomgang av hva som ventet, skiftet til badetøy og fikk utlevert hver vår flytevest (hovedsakelig for å beskytte mageregionen og indre organer dersom delfinene skulle treffe uheldig med halen etc.). Så bar det avsted! Delfinene befant seg i noe som lignet et lite "oppdrettsanlegg" en kort båttur fra land, og de hadde for øyeblikket 8 delfiner der. Delfinene ble trenet fra vill tilstand, og etter 4 år med trening var de klare for publikum. Etter ytterligere 5-6 år med underholdning blir de sluppet fri igjen som ei gruppe, og får nyte resten av livet i frihet. Det hele virket veldig gjennomført og ordentlig!
Da vi kom ut til delfinene fikk vi først litt generell informasjon, og fikk se litt på de delfinene de hadde. Her er det Jasmine som hilser på :) Det er kun en delfin som møter oss gjester, siden to delfiner sammen fort ville fokusert på hverandre og ikke på treneren. Så mens vi badet med Jasmine ble hun separert fra venninnen.
Disse delfinene er ikke så veldig store (sammenlignet med delfiner i Karibien for eksempel), og derfor får vi ikke svømme sammen med delfinene. De er rett og slett ikke sterke nok til å herje rundt med oss i vannet. Derfor stod vi på en plattform i vannet, mens Jasmine kom til oss på trenerens kommando. Fungerte veldig bra!
Ingenting er som et realt delfinkyss! ♥

Vi fikk også en god klem, og mitt uttrykk sier vel mer enn 1000 ord...

En liten periode uten flytevest, blant annet for å se hvordan hun beveget seg og hentet ting under vann (vi fikk låne dykkermaske). Imponerende hvordan hun balanserte tingene på nesa/snuten gjennom vannet! Instruktøren hev også solbrillene sine ut i vannet for å få Jasmine til å hente de, og synet da hun kom tilbake med brillene pyntelig plassert var uforglemmelig!
Litt sardinbiter var et must :)
Mens vi stod og knipset takten, svømte Jasmine rundt og sang. En skikkelig hit! *ler* Ved å følge linken til Dolphin Lodge over, kan dere lese mer om stedet og også høre "sangen" ).
Vi kastet også en basketball som hun svømte og hentet. Mer elegant kan det ikke gjøres...
Vi fikk også et forsøk på å løfte Jasmine, noe som var enklere sagt enn gjort (ser jeg er noe innbitt ja *ler* ). En delfin er ikke veldig "løftbar" og spesielt ikke når den veier omtrent 140 kg. Men Jasmine var tålmodig og snill, og lot oss i det minste tro at vi var sterke :)
Ved å lage en stor ring i luften med høyrehånden, fikk vi Jasmine til å gjøre spektakulære hopp. Heldigvis var det delfinkyndige folk som tok disse bildene, de visste hvor hun kom til å hoppe! Hadde det vært meg bak linsen hadde vi vel hatt ørten bilder av litt finne, litt snute og masse vann og himmel.


Etter masse sprell og herlige øyeblikk var det dessverre tid for å si adjø til Jasmine (håper det blir på gjensyn i stedet for adjø). Mens vi stod og vinket fra plattformen, tok Jasmine et par runder der hun vinket med halen. Litt vemodig...
Vi har kommet på land igjen, og et siste blikk ned i bassenget til Jasmine før vi skal tilbake til landjorda. Fikk et lurt blikk med på veien, så håper det er et tegn på at vi sees igjen.
Tilbake i båten, og et siste blikk mot anlegget der delfinene bor.
Dette var rett og slett en helt utrolig opplevelse!
En stor takk til de ansatte på senteret! Normalt skal gjestene selv ta bilder/video, og vi var litt usikre på hvordan vi eventuelt skulle få til det. Begge ville jo være i vannet med delfinene! Men heldigvis var det et par stykker som hadde anledning til å passe på kameraet mitt mens jeg var i vannet, og vi fikk over 100 bilder fra vår uforglemmelige dag! Helt suverent! Og selvfølgelig (sist, men ikke minst) en stor takk til Jasmine! Herlige lille venn ♥

Ingen kommentarer: