onsdag 24. mars 2010

Lavkarbobakst

Hverdagen har kommet igjen, brått og brutalt. Og da er det bare å skjerpe inn kostholdet igjen, og komme seg tilbake til lavkarbo. Kroppen fungerer vesentlig bedre på lavkarbo, og sånt liker vi!

For to dager siden bakte jeg Solsikkeruter/Solsikkebrød, og ble riktig så fornøyd (oppskrift lenger ned). Men så fant jeg ut at her måte det da være store variasjonsmuligheter! I dag har jeg dermed forsket litt videre, og må si jeg er veldig fornøyd! Enda bedre enn de jeg laget sist! Bildet viser suksessen rett etter at den ble tatt ut av ovnen, før de ble delt (lager passe store ruter, her fikk jeg omtrent 12 tenker jeg). Kjempegode med kremost, egg, laks, roastbiff etc.
Solsikkeruter/Solsikkebrød
110 gram finmalte solsikkekjerner
1 ss Fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt
0,5 dl fløte
75 gram kremost
3 egg

Blandes godt (gjerne med stavmikser), helles i liten langpanne med bakepapir (evt i stor langpanne, men da ikke helt ut til kantene). Strø over gresskarkjerner/sesamfrø eller annet, og stek på varmluft ved 175 grader i ca 20 minutter. Deles opp i passe store biter. Passer til ostesmørbrød, snitter, som brødskiver etc.

Trines modifiserte solsikkeruter
110 gram finmalte solsikkekjerner
50 gram finmalte sesamfrø
60 gram finmalte gresskarkjerner (kvernet alt dette med stavmikser sammen)
2 ss Fiberhusk
2 ts bakepulver
litt salt
1 dl fløte
150 gram kremost
6 egg

Blandes godt, helles ut i en stor bakepapirkledd langpanne, og jevnes. Strø over gresskarkjerner/sesamfrø, stekes med varmluft ved 175 grader i ca 20 minutter. Deles opp i passende ruter.

Smågrønne inni på grunn av gresskarkjernene, men bare artig det :) Kjempegode, og et supert brødalternativ!!

6 kommentarer:

Kjersti sa...

Ser veldig godt ut - dette skal prøves!!! Finnes ikke alternativ uten egg??

Cathrine sa...

Så veldig godt ut!

Og velkommen hjem fra fin ferie :)

Marianne sa...

sant de var gode ja =)
Men får kanskje prøve ut din variant også etterhvert =) Bare få meg den berømte stavmikseren først. hehe

trine sa...

Det ble veldig godt faktisk :) En stor hit med Tine Økologiske Kremost på! Og gjerne litt kylling, skinke, roastbiff eller egg...

Stavmikser er et must, Marianne! Løp og kjøp!!!! Kunne fint lage dobbel porsjon i "litermålet" som følger med stavmikseren, var veldig greit :)

Kirkerotta sa...

Jeg prøvde disse i dag. Ble kjempe godt! Tusen takk for tipset!

trine sa...

Så moro at de falt i smak, Tropico! Jeg må si jeg liker de veldig godt, et supert brødalternativ! Gleder meg til å følg deg videre :)