mandag 6. desember 2010

♪ ♫ a-ha - Ending on a high note ♫ ♪

a-ha
Oslo Spektrum
4. desember 2010
Avskjedskonsert - en 25 år lang karriere er over...

Hva skal man si? Hvordan setter man ord på en slik kveld, en slik konsert? To dager etter konserten er jeg fremdeles litt preget, og sliter faktisk med å få satt ord på det hele. Det var en ubeskrivelig konsert, en ubeskrivelig fantastisk kveld!

ALT stemte! Lyden var utrolig bra og stemmen til Morten kanskje bedre enn noen gang. Det var ingen tvil om at de tre (ok, fem - la oss ikke glemme Karl Oluf Wennerberg på trommer og Erik Ljunggren på keyboard/computer etc) hovedpersonene på scenen ga alt.

Et suverent lys- og bildeshow på storskjermer, med flotte videoer ispedd live-bilder fra publikum og scenen, pyro-effekter og konfetti. Denne kvelden hadde alt...

En av mine favoritter, The Sun Always Shines On TV startet kvelden, og klumpen i halsen vokste seg større... Og det hele fortsatte som en eneste lang hitparade. Fantastisk!


En akustisk del midtveis med Butterfly Butterfly (The Last Hurrah) og Crying In The Rain. Nydelig!Etter hoveddelen og første samling ekstralåter, var jeg helt sikker på at det kun gjenstod ÈN sang - Take On Me. Studier av setlist'ene fra konsertene tidligere i uken tydet på at det nå var tid for finalen. Men det viser seg at a-ha virkelig kan overraske! For å hedre sin første manager, Terry Slater (som var i Spektrum på lørdag), spilte de en akustisk versjon av Bowling Green (Everly Brothers). En flott bonus! I tillegg hadde gutta skiftet, og kom på scenen i rødt (Morten), hvitt (Paul) og blått (Magne). Kledelig!


Så var det ingen vei tilbake - Take On Me avsluttet kvelden.

Så var det slutt...

En liten tåre kunne tørkes bort fra kinnet, og hverdagen ventet ubønhørlig utenfor Spektrum. En 25 år lang, fantastisk karriere ble avsluttet med stil, og jeg er utrolig glad for og takknemlig for at jeg fikk være tilstede!

♥ a-ha ♥

Setlist:
The Sun Always Shines on T.V.
Move to Memphis
The Blood That Moves The Body
Scoundrel Days
The Swing of Things
Forever Not Yours
Stay On These Roads
Manhattan Skyline
Hunting High and Low
The Bandstand
We're Looking for the Whales
Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah) (Acoustic)
Crying in the Rain (The Everly Brothers cover) (Acoustic)
Minor Earth Major Sky
Summer Moved On
I've Been Losing You
Foot Of The Mountain

Encore:
Cry Wolf
Analogue (All I Want)
The Living Daylights

Encore 2:
Bowling Green (The Everly Brothers cover) (Acoustic)
Take On Me

2 kommentarer:

Frank Eivind Rundholt sa...

Du hadde det tydelig veldig bra på konserten. Jeg syntes det var helt fantastisk.

Jeg var på min første a-ha konsert i fjor høst og har det siste året vært på totalt 4 konserter. Det de presterte på lørdag var bare eventyrlig bra.

Alt klaffet. Og det ekstra ekstra-nummeret med "Bowling Green" i akustisk versjon, var utrolig bra. Det kom overraskende og vil nesten si at det var et av kveldens høydepunkter.

Kjempe flotte bilder du fikk tatt.

trine sa...

Jeg hadde det helt fantastisk på konserten! Har faktisk slitt med å sette ord på opplevelsen, var helt tom etterpå... Uvant *ler*

Jeg har vært på totalt 9 konserter, 3 stykker siden september. Vært helt utrolig! Spesielt gratisturen til London der jeg fikk oppleve a-ha i Royal Albert Hall (Hunting High And Low albumet samt Scoundrel Days) var STORT. Men lørdagen kommer helt i toppsjiktet den også, makan til konsert!

Har aldri opplevd at de har gått utenfor "setlist" tidligere, så Bowling Green var virkelig en høydare!

Nå gjenstår bare dvd'en...