onsdag 19. januar 2011

Prokrastinering

"Prokrastinering er et uttrykk innen psykologien som innebærer fremskyving eller unnvikelse av en handling som skal avsluttes. Dette innebærer at fokus forflyttes til andre handlinger som vil føre til at personen ikke får utført sitt opprinnelige arbeid.

Prokrastinering kan føre til stress, dårlig samvittighet og minsket produktivitet."
Wikipedia

Det er utrolig hvordan man klare å utsette noe så enkelt som å støvsuge en liten leilighet på "røffli" 60 kvadrat! Først må man selvfølgelig spise middag og slappe av litt (les: oppdatere seg på siste sladder på FB mens Friends surrer på tv'en i bakgrunnen). Så må man jo kose seg med en appelsin til "dessert". Det er viktig! Man må rydde bort gryter og kar etter middagen. Så hiver man appelsinskallet i returpapiret, innser at det ble feil, og må grave opp appelsinskallet igjen (trøtt? Jeg?...). Så kan det jo være lurt å ta en tur på do. Man skal jo tross alt utføre solid fysisk arbeid, og da er det greit å være godt forberedt. Mens man først er på badet må man ikke glemme å tjore fast et hårstrikk i kråkereiret på toppen, så dette holder seg sånn nogenlunde på plass. Og skifte til "hjemmeklær" (hvis man mot formodning skulle ha glemt å gjøre dette FØR middagen - noe som sjelden eller aldri forekommer - men det KAN skje). Okei, så er det på tide å finne støvsugeren (den er forsåvidt ikke så vanskelig å finne, den står rød og fin i gangen).

Støvsugeren plasseres midt på stuegulvet, og ledningen dras mot en stikkontakt. Det er DA man innser at man må finne frem noen nye te-lys til et par lysestaker, samt fjerne et par lysestaker som ikke skal så fremme lengre (rester etter jula 2010?). Og når man først har nye lys på plass, så må man tenne litt lys (blir så mye koseligere å støvsuge da!). Men ikke de to lange.. For det er de to siste hvite, og de er ikke like fine hvis de er halvt nedbrent liksom... Det røde kubbelyset gjør seg egentlig ikke så bra nå som vi er langt inne i januar, men det er ikke så mye igjen, så det får stå ei stund til - har snart brent opp allikevel. Ganske fornøyd med meg selv, jeg er tross alt kjempeflink og bruker opp masse lys jeg har hatt liggende ei stund - ergo er det snart tid for lys-shopping med GOD samvittighet!. Men så var lysene på plass da... Ahhh! Litt musikk trengs, må jo ha musikk til arbeidet! Frem med Spotify, Youtube, radio og cd-samling (jepp, I know - det er SÅÅÅÅ 90-tallet med cd'er!), her trengs rengjøringsmusikk (hvem snakker om rengjøring? Jeg har da kun nevnt støvsugeren har jeg ikke? Og med dette tempoet rekker jeg i alle fall ikke noen rengjøring! Skal være glad om jeg rekker støvsugningen skal jeg si deg...). Burde jeg kanskje hatt nytt bakgrunnsbilde på pc'en? Kan jo være det kunne motivere litt til huslige sysler? Et sort/hvitt-bilde fra siste a-ha konserten, med noen kule effekter laget i Photoshop? *kremt*

Nei, bakgrunnsbilde får vente...
For jeg må nemlig blogge om utsettelsen av støvsugningen. DET er jo viktig! Og google (for de som ikke er helt inni sånn "internett-terminologi" så betyr "å google" omtrent det samme som å søke... Det ække verre! ) etter et passende bilde (egentlig skulle jeg tatt frem stativ, ekstra blitz og fjernkontroll for å lage et perfekt komponert støvsuge-bilde, men det får bli en annen gang).

Men det er midt i denne googlingen at jeg finner ut noe meget interessant. For hva tror du kommer opp dersom du skriver inn Prokrastinerer i dette søkefeltet hos Google, og trykker Bilder og så søk?

Bildet er et utsnitt av søkeresultatet på Google (og det minner meg på hvor GENIALT verktøyet Snipping Tool er - det følger med Vista og Win 7 - forøvrig en liten digresjon).

Noe sier meg at oppussing står høyt på folks liste over det som blir prokrastinert (eller utsatt om du vil - men har man først lært et nytt ord (som jeg egentlig har kunnet ei stund, har bare ikke hatt en SÅ gylden mulighet til å bruke ordet i bredt omfang) så er det viktig å bruke det - få det ned på "papiret" (eller skjermen om du vil))? (lurer i grunn på hvor mange som falt av underveis i den forrige setningen med ymse parenteser...) På en god annenplass finner vi blomster? Forsåvidt greit nok, kan kanskje relateres til hagearbeid? Men det som er mer bekymringsfullt er kanskje at det dukket opp endel bilder av barn? Siden det er bilder av barn, så vil jeg tro det ikke er snakk om å utsette selve lagingen av barn, men mer barna selv. Prokrastinerer man barn? Går det i det hele tatt ann? Men altså ingen støvsugerbilder... Vil det si at det KUN er meg som prokrastinerer litt støvsuging? Og at jeg dermed rett og slett MÅ legge ut et bilde av støvsugeren, for å gi den prokrastinerte støvsugeren et ansikt (har forøvrig støvsugere et ansikt? Nuvel, skal ikke ta den diskusjonen nå - har vel nok parenteser i dette innlegget snart?)?
Noe sier meg at jeg ville vært ferdig med støvsugingen for lenge siden hvis jeg hadde fortsatt der jeg slapp? Næh, tviler!

Ha en strålende kveld - med eller uten utsettelser....

5 kommentarer:

Richard sa...

Fantastisk formuleringsevne på Sørlandsjenta :-)

trine sa...

Tusen takk for koselig tilbakemelding, Richard!

Har visst fått høre at jeg skriver som jeg snakker... *kremt*

Kjersti sa...

*ler og ler*
Du er pinadø ikke sann!!! :o)))

Line sa...

Kjenner meg såååååå godt igjen, det er skremmende.

Makronella sa...

HERLIG !! og så gjenkjennede ja - he he
--og ja, jeg holdt gjennom alle parentesene -var det så mange av de ?? ;)