onsdag 18. mai 2011

En liten sniktitt

Trevifontenen var fantastisk flott, og det myldret av folk! Spansketrappen var dessverre avstengt på lørdagen, på grunn av et korpsarrangement. Men vi fikk da sett det hele litt på avstand. Ikke dumt!
Et lite stemningsbilde fra en av de mange gatene vi ruslet. Flere av gatene var smale og skikkelig koselige.
Colosseum – man kan ikke reise til Roma uten å besøke Colosseum. Vi var med på en guidet rundtur, og fikk litt historie underveis. Et utrolig byggverk!
Petersplassen gjorde også solid inntrykk (det gjorde vel i grunn det meste av det vi så i Roma – knall by!), og det ble et aldri så lite hakeslepp da jeg gikk inn i Peterskirken. Vanskelig å få tatt gode bilder inne i Peterskirken, så jeg ble stort sett gående rundt og kikke. Men fant dette bildet på nettet, som gir et veldig godt bilde av hva som møtte oss der inne.
Etter at vi hadde vært inne i Peterskirken, gikk vi ut og stilte oss i kø. På tide å klatre til toppen av kuppelen i Peterskirken. Underveis fikk vi to valg, enten å gå opp alle 551 trappetrinnene, eller å ta heisen et stykke for så å gå de siste 320 trinnene. Etter et par lange dager med trasking valgte vi den litt enklere løsningen, og tok heisen forbi de første 231 trinnene… Må være lov :) Underveis i trappen kom vi inn på kuppelens innside og fikk se Peterskirken ovenfra. Mektig syn! Etter ørten trinn til (i delvis skjev og trang trappegang) var vi endelig på toppen, og fikk oppleve en fantastisk utsikt! WOW! Virkelig verdt både ventingen i kø og alle trinnene opp!! Anbefales! Og for ordens skyld – vi gikk alle trinnene ned igjen :)
I tillegg til overnevnte severdigheter var vi innom Pantheon, Spansketrappen, Vatikanmuseet, Palatinhøyden, Forum Romanum, Konstantinbuen og Tempelet til Hadrian (det er sikkert flere vi burde nevnt, men tror jeg har husket det viktigste nå…). Fantastisk by!

Ingen kommentarer: