tirsdag 11. mai 2010

Fiskeform

Åååååhhh!! Så inderlig mett!
Har laget en skikkelig god fiskeform i dag, en gjenganger som jeg stadig kommer tilbake til i ymse varianter. Og når jeg først lager den, så blir det gjerne litt ekstra. Greit med ferdig middag et par dager!

Til fiskeformen trenger du (2-3 porsjoner):
1 passe stor purre
1/2 broccoli
1/2 blomkål
2 biter Gourmettorsk
2 fileter laks (eller annen fisk du måtte ønske)
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 dl fløte (røres godt sammen med CF før du heller over innholdet i forma)
Krydder etter ønske (jeg MÅ bruke Cemo Fiskekrydder her.)
Stekes midt i ovnen ved ca 200-225 grader i ca 15 minutter. Da tas formen ut, og jeg strør på litt ost (denne gangen ble det osteskiver, gadd ikke rive osten...). Sett formen inn igjen og stek videre i ca 10 minutter.
Jeg var utrolig sulten i dag, så var nok litt ivrig da jeg forsynte meg... Er i alle fall skrekkelig mett nå! Men det var veldig godt! Hadde litt frisk dill på før servering, samt en sitronbåt som jeg presset saften ut av. Den siste prikken over i'en!
Spiser du ikke lavkarbo kan du fint servere poteter til, men jeg klarer meg fint uten. Tidligere laget jeg formen uten blomkål og broccoli, men serverte poteter til. Løsningen jeg lager nå passer meg mye bedre, og er enda bedre på smak spør du meg :)

Jobber litt med meg selv denne uka. Kjenner det går litt opp og ned med lavkarbo-motivasjonen og må ta meg skikkelig sammen innimellom. Men det går stort sett greit, heldigvis. Stod over flere fristelser på jobb i dag (is, nøtter, sjokolade, bakverk), og kom meg en tur i svømmehallen etter jobb (1000 meter). Nå prøver jeg å ikke tenke på alt jeg burde gjøre og skulle gjort, men innser at sofaen er ganske fristende og at det er helt greit.

Det er jo "fredag" i morgen!

Har forresten kommet over en "ny" brødoppskrift som skal testes, og kjenner jeg gleder meg til å se hvordan det går. Har en plan om å prøve å få til rundstykker! Men tror jeg får vente til fridagene, sånn at jeg kan sette i gang på kjøkkenet med liv og lyst. Mange interessante ingredienser da (johannesbrødkjernemel, Hi-Maze, Bakepro og Mandelmel for å nevne noe), men jeg har fått tips om at det meste kan erstattes med mer "kjente" ting (kruskakli, Fiberhusk og evt Bakemix fra Ketolyse). Mandelmel er i alle fall i hus!

Stay tuned :)

1 kommentar:

Marianne sa...

Det både så og hørtes godt ut =) Jeg har kost meg med lavkarbo-lasagne i dag. Siste rest. Så nå må jeg løpe ned i fryseren og hente siste rest av solsikkebrødet før jeg legger meg.. tiltak å ned alle de trappene, hehe..
Stå på når det gjelder lavkarbo. dette klarer du. Jeg har frosne bringebær på frysen i tilfelle det skulle bli alt for ille.. =)