torsdag 13. mai 2010

Rundstykker

Dagens lavkarbo-prosjekt ble "rundstykker" med utgangspunkt i denne oppskriften. Men... Det var jo så mange ukjente ingredienser der, og jeg tenkte jeg kunne modifisere det hele litt (har også hørt andre som har gjort ymse endringer, så da tenkte jeg at det skulle gå bra). Og når jeg først var i gang med å gjøre en haug endringer, så kunne jeg jo like gjerne steke galskapen i muffinsformer (har et brett med 12 former i teflon) for å lage litt rundstykker. Skal man først modifisere, så skal det gjøres skikkelig! *ler*
Rundstykker (ca 7-10 stykker i middels store muffinsformer - avhengig av hvor høye du ønsker):
2 egg
2 eggehviter
en klype salt
1 dl Creme Fraiche
70 g Mandelmel
30 g Kruskakli
1 ts bakepulver
1 ts Fiberhusk
3 ss Sukrin

Fulgte fremgangsmåten i oppskriften jeg har linket til: Stivpisket eggehvitene med litt salt, satte til side. Blandet eggene med CF og alt det tørre. Vendte inn eggehvitene til slutt. Stekte ved ca 180-200 grader i drøyt 20 minutter.

Evaluering:
Slett ikke dumme disse her! Kruskaklien gjør at de føles relativt grove, men helt greit. Tror jeg skal ta litt mindre sukrin i neste gang, slik at de blir litt mindre søte. Eventuelt bytte ut kruskaklien med mandelmel eller Bakepro/Hi-maze, evt Bakemix fra Ketolyse. Da tror jeg de vil bli "finere" og da vil det kanskje ligne mer boller? Ulempen med å steke herligheta i muffinsformer kom for en dag da jeg skulle ta de ut av formene. Bakepapir er nok en nøkkelfaktor ved bruk av brødform! Men fikk de ut på et vis :) Må nok utforskes videre dette her!

Ellers vasket tøy, ryddet litt, og slappet av i dag. Mulig Kristin tar en tur i kveld, ellers ingen store planer. Håper på litt finere vær i morra, da satser jeg på masse ute-tid!!

Det er rett og slett bare ubeskrivelig deilig med langhelg!!!

1 kommentar:

Kjersti sa...

Du er jammen flink til å prøve nye oppskrifter!! Dette så spennende ut!