onsdag 26. mai 2010

Ett frem - to tilbake

Av og til har man behov for å ta et par skritt tilbake for å gi seg selv tid og rom, før man kan ta nye skritt fremover. Jeg har hatt en slik periode nå, derfor denne bloggtørken. Kom liksom litt ut av det hele, og hadde mer enn nok med å henge med i svingene. Treningsrutninen gikk i vas, kostholdet gikk i stå, overskuddet forsvant og jeg krøp inn i en asosial hule. Ikke moro! Men nå satser jeg på at jeg er på vei til overflaten igjen, og kan ta tak litt her og der!

Har ikke glemt utfordringen (TDU), men har måttet ta en dag av gangen og innse at det for øyeblikket ikke går helt etter planen. Og det viktigste for meg er å få opp treningsmotivasjonen og overskuddet igjen, derfor er kostholdet litt på hold (men har utgangspunkt i lavkarbo, selv om det ikke blir helt strikt). Status er omtrent som følger:
- sykle til jobb: ser ut til å bli tre dager med sykling denne uka, og er godt fornøyd
- trening: prøver å få til tre treningsøkter! *klapp på skuldra*
- lavkarbo: så som så...

Til fredag er det tid for Odderøya Live, gleder meg! Ann Mari kommer bortover, og vi skal virkelig kose oss og slappe av. Krysser fingrene for at vi får oppholdsvær, og gjerne et hint av sol! Lørdagen blir det nok en liten ESC-kveld, må jo se hvordan det går når Norge skal arrangere. :)

De fleste som kjenner meg vet at jeg i alle år har vært sjokoman... Men det er EN ting som nesten klarer å sette sjokoladen litt i skyggen... Jordbær! Foreløpig må jeg ta til takke med utenlandske bær, men det er jo en grei "oppvarming". Akkurat nå er jeg skrekkelig mett... Altfor mye jordbær på altfor kort tid (og litt middag først). *ler* Jaja! Lærer nok ikke i år heller :)

Kommer sterkere tilbake!

2 kommentarer:

Helene sa...

Det er lov å si "pass" noen ganger, og ta ekstra godt vare på seg selv :) Ta den tiden du trenger, og så er jeg sikker på at du er tilbake der du ønsker å være når du bare er klar for det :)

En annen ting - et spørsmål fra meg som ikke er så kjent med lavkarbo: går det greit for kroppen å følge denne dietten over en lang periode?

trine sa...

Veldig sant, Helene. Av og til trenger man en timeout, og da må man rett og slett lytte til kroppen. Utrolig kjipt når det står på, men også godt når man kjenner at ting begynner å lysne litt igjen. Mistenker litt hormoner blant annet (felihed!)...

Lavkarbo skal man kunne gå på livet ut :) Noen lever veldig strengt, kanskje under 20g karbohydrater til dagen, mens andre har en litt romsligere variant, foreksempel under 100g til dagen. Men en generell reduksjon av karbohydrater er nok ikke dumt uansett :) Blir vel ofte ikke sett på som en diett, men som en livsstilsendring (som så mye annet). Går man på lavkarbo over tid, vil nok kroppen protestere når man evt går tilbake til høykarbo-kosthold. Moro at du spør, er et superinteressant tema! :)