mandag 4. april 2011

Litt (dårlig) datahumor

Okei, de fleste som kjenner meg vet at jeg jobber innen databransjen (og nå vet de fleste andre leserne her inne det også). Og det er ikke til komme fra det faktum at det av og til (ikke sånn skrekkelig sjelden heller faktisk) blir litt latter på jobb. Enkelte dager skal det veldig lite til før de mest håpløse ting blir morsomme. I det klokka nærmet seg 16 i ettermiddag var tydeligvis “grensa” nådd, og jeg flirte av det utroligste. En av tingene som dukket opp, var denne eposten videresendt fra en kollega (vedkommende ville bare få bekreftet fra meg at det var snakk om søppel/spam). Jeg kan ikke noe for det, men jeg synes den er litt søt *ler*

Kjære E-post konto Eier,
Denne meldingen er fra webmail multimediemeldinger skal alle webmail konto eiere. Vi er nå oppgraderer vår database og e-postkonto senter. Vi er terminerende alle ubrukte e-postkontoer for å skape rom for nye kontoer.
For å hindre kontoen din fra å bli avsluttet, må du oppdatere den ved å gi ut feltene nedenfor:
Bekrefte e IDENTITET NÅ
E-post Brukernavn: ...............
E-post Passord: ...............
Advarsel! En konto eieren som nekter å oppdatere kontoen sin innen syv dager etter å ha mottatt denne advarselen vil miste sin konto permanent.
Advarsel Code: VX2G99AAJ
Takk,
Webmail Administrator.

Jeg må jo innrømme at “advarsel code” ser skikkelig skremmende ut… (kanskje den ekslpoderer? Sender ut en torpedo for å hente opplysningene?)! Og siden de ikke har spesifisert noe om hvilken epost-adresse jeg skal oppgi (er det gmail, hotmail, yahoo, live eller noe annet?), så lurer jeg på om jeg skal sende informasjon om alle? Hvis ikke risikerer jeg tross alt “terminerende alle ubrukte e-postkontoer”.

Nå skal det sies at det ikke er første gangen jeg har sett denne epostmeldingen (var bare først i dag at den ble litt morsom – treg i oppfattelsen kanskje?), og så vidt meg bekjent “lever” alle epostkontoene mine fremdeles.

Moralen her må vel være at man er naturlig skeptisk det galskapen i cyberspace, og sletter hvis man er i tvil. Men det er lov å la seg underholde litt underveis Smilefjes

1 kommentar:

Kjersti sa...

Denne hadde tilogmed jeg skjønt alvoret i!!!