onsdag 13. april 2011

Nonstop

For de fleste er Nonstop bare fargerik sjokolade i ei skål. Men ærlig talt, det er så MYE mer! Så neste gang du kjøper en pose Nonstop (og du? De derre Nonstop Melkesjokolade, de har ingenting med Nonstop å gjøre spør du meg. Altfor søte og HELT feil i fargen! Nei, snakker vi Nonstop, så er det kun EN Nonstop som gjelder – den gode, gamle originale), er det noen ting du bør tenke på (dette er fritt hentet fra en Nonstop-kjenner som har inngående kjennskap etter MANGE år med Nonstop i godteskåla):

Fil:Non Stop.JPG

1. Nonstop er sjokoladelinser produsert av Freia. Sjokoladelinsene består av mørk sjokolade (63%), dekket av et dobbelt sukkerskall (innerste er hvitt, ytterste er farget).

2. Den ekte Nonstop kommer i 6 farger: gul, oransje, rød, grønn, brun og sort.

3. Hver farge har en egen smak. I følge WIkipedia er disse smakene: gul (sitron), orange (appelsin), rød (bringebær), grønn (ananas/eple) og brun/sort (begge vanilje). Det er stort sett ganske enkelt å merke forskjell på smaken, bare prøv! Om man direkte kjenner bringebær eller ananas/eple er litt uklart, men man merker i alle fall forskjell :)

4. Etter min mening bør Nonstop-posen inneholde tilnærmet like mange av hver farge. Noe den ALDRI gjør *sukk* Noen ganger er det ikke helgalt, mens andre ganger er det en håpløs overvekt av en eller to farger. Det burde ikke være lov altså! Hvor er kvalitetssjekken? Hvor oppmuntrende er det med en pose halvfull av sorte Nonstop?

5. Og så til essensen. Hvordan spise Nonstop. Det er nemlig ikke bare bare… Nonstop kan primært spises på to ulike måter (jeg tar i begge eksemplene utgangspunkt i at man har tatt et passe stort utvalg fra bollen, typisk “en neve Nonstop”. Om ønskelig kan man spise Nonstop på dette viset med utgangspunkt i hele bollen/posen, men dette vil være noe mer tidkrevende…).

I. Den ene metoden går ut på at man spiser en farge av gangen. Dette er den “enkle” varianten”, hvor man fokuserer på å spise en farge av gangen. Ideelt bør rekkefølgen være følgende: brun, grønn, sort, oransje, gul og rød. Variasjoner kan selvfølgelig forekomme, men overnevnte rekkefølge er nøye utprøvd :)

II. Den andre metoden er noe mer komplisert, Her skal man først finne en av hver farge og gruppere disse. Hvis det er flere “fulle sett” grupperes disse på samme måte. Når man har gått tom for en farge, fortsetter man grupperingen, med de gjenværende fargene. Til slut sitter du igjen med grupperinger av de to siste fargene, og sannsynligvis noen rester av den fargen du hadde mest av. Når alt er gruppert, kan man starte konsumeringen. Og her tar man selvfølgelig først de mest ufullstendige grupperingene. Først de som bare består av en farge, så de med to farger, tre farger og så videre. Til slutt sitter man igjen med fullstendige grupperingene på 6 farger. Disse kan enten spises som de er (komplette), deles opp i to (brun, grønn og sort sammen, rød, orange og gul sammen), deles i tre (rød og gul, oransje og grønn, brun og sort) eller spises etter farge (som punkt I. men nå altså etter grupperingen).

Går ut fra at dette var klart og tydelig for alle? Enklere kan det jo ikke bli! Nå regner jeg med at alle heretter spiser Nonstop på riktig vis, og ikke slurver :) Og for de som måtte lure, jepp, samme prinsippet gjelder for Gelebjørner (der har jeg sågar holdt “foredrag” på en busstur (hjem fra Polen – ergo NOEN timer på buss og god tid…) med klassen på videregående, hvor det inngående ble forklart hvordan Gelebjørner skal spises. Det må vel her presiseres at jeg ikke har spist mange Gelebjørnene etterpå…). Men det er egentlig en annen historie…

Nyt kvelden, med eller uten fargerik “mat”

4 kommentarer:

Cathrine sa...

Hmmm... Tvangstanker? ;-)

trine sa...

*ler*
Tvangstanker? Jeg? Ehhh...
Spiser ikke alle Nonstop på det viset?

Kjersti sa...

Utrolig hvor mye det går an å skrive om en sjokoladepose!!! ;o))

Heidi sa...

Brun smaker jo karamell og grønn pære synes jeg. Appelsinsmaken i den orange er vanskelig å kjenne